Hírarchívum

Kigyulladt egy személygépkocsi Nagykőrösön

Kigyulladt egy személyautó hétfőn reggel Nagykőrösön, a Balaton utcában. A tűzoltók kiérkezésekor az autó motortere már teljes egészében égett, személyi sérülés nem történt. A tüzet a nagykőrösi önkormányzati tűzoltók oltották el, majd hűtötték vissza a felhevült fém alkatrészeket.

Címke: 

KŐRÖSI IPAROSOK V. RÉSZ: A SZILÁDI HÁZASPÁR

Sziládi Ambrusné és Sziládi Ambrus MŰSZERÉSZ MESTEREK - A Nagykőrös és Vidéke Ipartestület tagjainak bemutatása sorában egy városszerte közismert, népszerű házaspár következik. Sziládi Ambrusné a közelmúltban vehetett át 25 éves pártoló tagságáért kitüntetést a szervezettől. A kerékpár műszerész házaspár Hölgy tagja igen szerényen adja át szót férjének, aki elmondta, hogy idén lesz a 40 éves házassági évfordulójuk, és jóban - rosszban együtt voltak a szeretetben eltöltött évek alatt. A nap 24 óráját együtt töltötték, de ez csak szebbé - jobbá tette a kapcsolatukat. Két gyermekük van, a lányuk pénzügyesként Nagykőrösön dolgozik, a fiuk Budapesten él, a Parlamenti Őrség tagja immár négy év óta.

Címke: 

Rekordévre számítanak a Bonduelle kőrösi gyárában!

Itt a nyár és ezzel indul a szezon a Bonduelle-nél. Az már e cikk címéből is kiderül, hogy nem is akármilyen várakozásokkal vágnak bele az idei csúcsüzembe, és tovább olvasva azt is megtudhatja, minek a fejlesztésére költöttek a kőrösi gyárban mintegy 1 millió eurót, vagy éppen az üzem mely társadalmi programja szélesedik országossá, és miként hasznosul cégen belül is a nagykőrösi egység víztisztítási sikere. Alábbiakban Tóth László igazgatóval készült interjúnkat olvashatják.

Címke: 

GYERMEKNAP A NAGYCSALÁDOSOK NAGYKŐRÖSI EGYESÜLETÉNÉL

Nagyon szép időben, csodás helyen, programokkal és élményekkel teli közel 2 napos gyermeknapi programon vehettek részt a Nagycsaládosok Nagykőrösi Egyesületének tagcsaládjai. A szervezők péntektől várták a családokat a Pálfájai erdőben. Tábornyitás után tábortűz mellett nyársaltak, vacsoráztak közösen, amelyet hajnalig tartó beszélgetés követett.

Címke: 

Néhány héten belül megkezdődnek a Kinizsi SE székházépítési munkálatai

A munkálatokhoz szükséges 190 millió forintos önerőt, dr. Czira Szabolcs polgármester javaslatára, Nagykőrös Város Önkormányzata megszavazta. A projekt főtámogatója a Magyar Labdarúgó Szövetség. A témával kapcsolatban Sohajda Márk, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy nagyon köszönik a vezetőség, a játékosok és szülők, szurkolók nevében azt a hatalmas erkölcsi és anyagi támogatást, mellyel Nagykőrös városvezetése segíti régi álmuk valóra váltását.

Címke: 

Egy svájci istálló padlásról került elő Arany János levele

A küldemény az Ercsey-család egyik leszármazottjának, Fráter Györgynek a tulajdonát képezte, aki Arany sógora volt, majd halála után a hagyatékkal együtt került fiához, aki ugyancsak a Fráter György nevet viseli. Ő adományozta a levelet az Országos Széchényi Könyvtárnak. Kalandos utat bejárt levelet kapott az Országos Széchényi Könyvtár. Arany János és az Ercsey-család között több mint kétszáz levélváltás történt és a nemzeti könyvtárnak adományozott levél lehetett az első, amelyet a költő a Nagykőrösre költözését követően írt Nagyszalontára.

Kőrösi iparosok IV. rész: Huber István kőfaragó mester

Neve, személye legenda. A 81 éves Huber István, a szervezet alapítójaként 7 éven át volt a Nagykőrös és Vidéke Ipartestület elnöke. A kőfaragó mestert a műhelyében kerestem fel, ahol fiával és annak feleségével serénykedtek. 1970 bizony nem most volt.

Címke: 

Oldalak