TETSZIK

Ma csodálatos égi jelenség várható! "Lángba borul" az égbolt!

Érkezik az év egyik legjelentősebb és legjobban megismert meteorraja, az október utolsó harmadában jelentkező Orionidák. Az Orionidák meteorraj csúcspontja minden évben október 21-re esik. A meteorraj a Halley-üstökösből származik. Ily módon, amikor egy ilyen meteor "lángra lobban" bolygónk légkörében, valójában a Halley-üstökös egy-egy darabkáját látjuk elégni.

Címke: 

Nagykőrös csodaszép! Borbás Marcsi műsora sokakat hozzánk csalogat!

A közelmúltban a népszerű műsorvezető, Borbás Marcsi műsorában volt látható Nagykőrös. A tapasztalatok szerint a remekül sikerült műsor, mely Nagykőrös szépségeit, értékeit, rejtett kincseit, finom étkeit, italait mutatja be, máris sokakat csábított Nagykőrösre az ország különböző részeiről.

Címke: 

A nagykőrösi Pintér Gábor lett az Év Nagypapája az Apamagazin szavazásán

A Nagykőrösön élő Pintér Gábor rendőr alezredes, a kecskeméti rendőrség munkatársa lett az Év inspiráló Nagypapája az Apamagzin idei szavazásán kategóriában. Ehhez szerkesztőségünk nevében sok szeretettel gratulálunk és kívánunk további jó erőt, egészséget családja körében!

Címke: 

Német vendégeink körében is nagy sikert aratott a gyönyörű Nagykőrös

Október 2-án Dr Czira Szabolcs polgármester hivatalában fogadta a Törőcsik és a Pintér Család meghívására Nagykőrösön néhány napot eltöltő német vendégeket, akik Espelkamp városából érkeztek hozzánk. A családok barátsága sok- sok évre nyúlik vissza, hiszen Nagykőrös Város díszpolgárának,Karl Hainz Grave özvegye, és gyermekei is folyamatosan tartják a kapcsolatot a nagykőrösiekkel. Ő volt az, aki Espelkamp város Önkéntes Tűzoltóság Védelmi vezetőjeként segített abban, hogy Nagykőrös évtizedekkel ezelőtt tűzoltóautót kaphasson.

Címke: 

Péntek 13- Jön az Arató Hold! Ritka égi jelenség közeleg!

Hihetetlen együttállás: rendkívüli lesz a Hold péntek 13-án. Tizenkilenc éve nem látott jelenség lesz megfigyelhető. Pénteken, 13-án ritka jelenség lesz látható az égen. Telihold lesz látható az égen, mégpedig az a telihold, amelyik a legközelebb esik őszi nap-éj egyenlőséghez.

Címke: 

Oldalak