Oktatás, Kultúra

Finom gyümölcsökkel lepte meg az ovisokat a képviselő asszony

Ahogyan lapunk beszámolt róla, a Város Óvoda Kalocsa Balázs úti tagintézménye a nyár folyamán teljesen megújult belsőleg. Új bútorokkal, szőnyegekkel, függönyökkel, megújult mosdókkal várták a kicsiket a szépen kifestett intézményben. Megkezdődött az óvodai szezon, benépesült az óvoda a gyerekekkel, akik boldogan vették birtokba a létesítményt.

Becsengettek a Kolpingban is: 16 elsős kisdiák, felnőttképzési lehetőség

Immár második éve iskolánk alapítványának támogatásával első osztályos tanulóink szeptember elején megkapták a beiratkozáskor megígért taneszközöket. Idén 16 elsős kisdiák arcára ült ki mosoly a sok új felszerelés láttán.

„Kontya alá ütött a gőz!” – a Kolozsvári Református Kollégium látogatása Nagykőrösön a Toldiban

Iskolánkban a „Határtalanul…” program keretében a Kolozsvári Református Kollégium szakiskolájának 40 tanulóját és 4 kísérő pedagógusát fogadtuk, akik 5 napot tölthettek el nálunk, és ismerhették meg Nagykőröst és környékét. A várost egy játékos feladatlap segítségével fedezhették fel, amit a kisebb és nagyobb diákok is örömmel fogadtak.

Luna, a terápiás kutyus nagy sikert aratott a táborozó gyerekek körében!

Ahogyan azt lapunk is megírta, a Nagykőrösi Humánszolgáltató Központ a Dalmady iskolában szabadidős programsorozatot szervezett iskolás gyermekek számára. Július 9-én igazi „sztárvendég” érkezett a gyerekekhez, Luna, a terápiás kutyus személyében, aki izgalmas feladatokat elvégezve játszott velük. Luna egy retviver kutyus, akinek ügyessége, és okossága szinte határtalan.

Fantasztikus volt a Dobmánia tábor kezdőkoncertje! Király Viktor és a dobos gyerekek mindenkit elbűvöltek

A főszervező, Bordás József a tábor megnyitóján Dr. Czira Szabolcs polgármesternek köszönte meg azt a lehetőséget, hogy a Dobmánia Tábornak immáron 5. alkalommal ad helyszínt Nagykőrös. A rendezvénysorozatot Nagykőrös Város Önkormányzata is jelentős anyagi támogatásban részesíti évről évre, melynek köszönhetően öt ingyenes esti koncertet láthat és hallhat a nagykőrösi közönség, melyeken sztárvendégek lépnek fel a tábor ifjú dobosaival.

Remekül sikerült a 30 éves Rákóczis évfolyamtalálkozó

1989-2019. 30 év. Ennyi idő telt el, amióta elballagott a II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola legendásan nagy létszámú évfolyamának 89 tanulója. Eme jubileumi alkalomból 2019.június 8-án az öregdiákpk évfolyamtalálkozót tartottak, vissza látogattak régi iskolájuk falai közé sok-sok emléket felidézve

Igazi zenei csemegékkel érkeznek a híres előadók Nagykőrösre! Jövő héten ingyenes koncertek!

Ez fantasztikus lesz! Újra szólnak a dobok Nagykőrösön!

2019-ben 10 éves a DobMánia Tábor és 5 éves a Kőrösi Zenés Esték rendezvénysorozat. Bordás József Artisjus-díjas művész, a rendezvény művészeti vezetője nagy dob/ol/ásra készül ebben az évben is.

Sikeres nyelvvizsgákat tettek a Petőfis diákok!

A Nagykőrösi Petőfi Sándor Általános Iskolában sok éves hagyomány, hogy nyolcadikos végzőseink államilag elismert alapfokú nyelvvizsgát tesznek angol nyelvből. Az idei tanévben 11 tanulónk vállalta a megmérettetést és szerzett nyelvvizsga bizonyítványt: Csete Jázmin, Fehér Benedek, Fehér-Deák József, Hörömpő Réka, Józan Viktória, Kóródi Bence, Mészáros Gréta, Orbán Áron Simon, Szecsei Evelin, Szűcs Lili és Ugi-Rácz Emese.

Örömtánc, versenysikerek az L-Dance Group-nál

Az L-Dance Group Bartha Lilla és Keresztes László többszörös országos és területi bajnok versenytáncos, jelenleg is aktívan versenyző, latin táncokból A osztályos páros által vezetett tánciskola, amely Kecskeméten és Nagykőrösön működik. Gyermekek és felnőttek oktatásával egyaránt foglalkoznak, legyen szó standard és latin-amerikai társas- és versenytáncokról, salsáról, bachatáról, jegyesoktatásról és szalagavató táncokról.

Oldalak