Oktatás, Kultúra

Egyre több az ovis Nagykőrösön

Az e hét elején megtartott szakbizottsági ülésen részt vett Talamon Attiláné a Városi Óvoda intézményvezetője is, aki arról számolt be, hogy egyre több szülő kéri gyermekének felvételét az intézménybe. „ Nagyon magas a létszám az óvodánkban. Tavaly 596 fő volt, idén 638 gyermek jár hozzánk. Összesen 187 gyermeket vettünk most fel.”

Kustár Tamás Balázs még az ovi pályázatába is belekötött! A szülőkkel fizettetné meg a költségek egy részét

Kustár Tamás Balázs FÜGGETLEN települési képviselő a rendkívüli testületi ülésen felállt, és elkezdte „leszólni” az óvoda műfüves pálya pályázatát. Alapvetően a költségekkel volt baja.

Luna, a terápiás kutyus nagy sikert aratott a táborozó gyerekek körében!

Ahogyan azt lapunk is megírta, a Nagykőrösi Humánszolgáltató Központ a Dalmady iskolában szabadidős programsorozatot szervezett iskolás gyermekek számára. Július 9-én igazi „sztárvendég” érkezett a gyerekekhez, Luna, a terápiás kutyus személyében, aki izgalmas feladatokat elvégezve játszott velük. Luna egy retviver kutyus, akinek ügyessége, és okossága szinte határtalan.

Fantasztikus volt a Dobmánia tábor kezdőkoncertje! Király Viktor és a dobos gyerekek mindenkit elbűvöltek

A főszervező, Bordás József a tábor megnyitóján Dr. Czira Szabolcs polgármesternek köszönte meg azt a lehetőséget, hogy a Dobmánia Tábornak immáron 5. alkalommal ad helyszínt Nagykőrös. A rendezvénysorozatot Nagykőrös Város Önkormányzata is jelentős anyagi támogatásban részesíti évről évre, melynek köszönhetően öt ingyenes esti koncertet láthat és hallhat a nagykőrösi közönség, melyeken sztárvendégek lépnek fel a tábor ifjú dobosaival.

Remekül sikerült a 30 éves Rákóczis évfolyamtalálkozó

1989-2019. 30 év. Ennyi idő telt el, amióta elballagott a II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola legendásan nagy létszámú évfolyamának 89 tanulója. Eme jubileumi alkalomból 2019.június 8-án az öregdiákpk évfolyamtalálkozót tartottak, vissza látogattak régi iskolájuk falai közé sok-sok emléket felidézve

Igazi zenei csemegékkel érkeznek a híres előadók Nagykőrösre! Jövő héten ingyenes koncertek!

Ez fantasztikus lesz! Újra szólnak a dobok Nagykőrösön!

2019-ben 10 éves a DobMánia Tábor és 5 éves a Kőrösi Zenés Esték rendezvénysorozat. Bordás József Artisjus-díjas művész, a rendezvény művészeti vezetője nagy dob/ol/ásra készül ebben az évben is.

Sikeres nyelvvizsgákat tettek a Petőfis diákok!

A Nagykőrösi Petőfi Sándor Általános Iskolában sok éves hagyomány, hogy nyolcadikos végzőseink államilag elismert alapfokú nyelvvizsgát tesznek angol nyelvből. Az idei tanévben 11 tanulónk vállalta a megmérettetést és szerzett nyelvvizsga bizonyítványt: Csete Jázmin, Fehér Benedek, Fehér-Deák József, Hörömpő Réka, Józan Viktória, Kóródi Bence, Mészáros Gréta, Orbán Áron Simon, Szecsei Evelin, Szűcs Lili és Ugi-Rácz Emese.

Örömtánc, versenysikerek az L-Dance Group-nál

Az L-Dance Group Bartha Lilla és Keresztes László többszörös országos és területi bajnok versenytáncos, jelenleg is aktívan versenyző, latin táncokból A osztályos páros által vezetett tánciskola, amely Kecskeméten és Nagykőrösön működik. Gyermekek és felnőttek oktatásával egyaránt foglalkoznak, legyen szó standard és latin-amerikai társas- és versenytáncokról, salsáról, bachatáról, jegyesoktatásról és szalagavató táncokról.

Egy svájci istálló padlásról került elő Arany János levele

A küldemény az Ercsey-család egyik leszármazottjának, Fráter Györgynek a tulajdonát képezte, aki Arany sógora volt, majd halála után a hagyatékkal együtt került fiához, aki ugyancsak a Fráter György nevet viseli. Ő adományozta a levelet az Országos Széchényi Könyvtárnak. Kalandos utat bejárt levelet kapott az Országos Széchényi Könyvtár. Arany János és az Ercsey-család között több mint kétszáz levélváltás történt és a nemzeti könyvtárnak adományozott levél lehetett az első, amelyet a költő a Nagykőrösre költözését követően írt Nagyszalontára.

Oldalak