ZÁGRÁB SZERINT, AKI NEM VÉGZETT FŐISKOLÁT, EGYETEMET, AZ NEM IS EMBER!?

Úgy tűnik, a választás óta eltelt idő kevés volt arra, hogy megújuljon a leszerepelt ellenzék. Zágráb Nándor helyi Jobbik elnök, többszörösen vesztes politikus, aki 2002-t követően minden választáson elbukott egyéniben, a november 10-ei képviselő-testületi alakuló ülésen Nagy Balázs képviselő szakirányú végzettségét hiányolta az alpolgármesterségről szóló napirendnél. Zágráb azért sem tudja támogatni Nagy Balázst, mint fogalmazott, mert nem rendelkezik szakirányú végzettséggel. Zágráb ezt úgy mondta mikrofonba, hogy vélhetően fogalma sem volt arról, a polgármester pontosan milyen feladatokkal is fogja ellátni Nagy Balázst.

 

Erre dr. Czira Szabolcs válaszában alaposan helyre tette Zágrábot.

A polgármester elmondta:

„Az már nem ember, akinek nincs szakirányú végzettsége, aki nem végzett főiskolát, egyetemet? Választó és választható, megbízható feladattal. Nagyon sok ember volt régen a konzervgyárban is - ön még akkor nem volt itt - aki a szalag mellett lett művezető, csoportvezető és ott a ranglétrán ment fölfele és úgy szerzett szaktudást a munka mellett. Én megalázónak tartom, hogy az emberek között ön így tesz különbséget. Nagy Balázst nem azért választották meg, mert az orvosi egyetemet végezte, hanem mert BÍZNAK BENNE AZ EMBEREK. (…)” - fogalmazott határozottan válaszában dr. Czira Szabolcs polgármester.

 

Az utolsó idézett mondatrészt nem véletlenül emeltük ki nagy betűkkel, hiszen a bizalom fontossága az egyik legnagyobb érték, nem mindegy azért mégsem, hogy egy képviselőt egyéniben megválasztanak, vagyis támogatják a polgárok és értékelik a munkáját, mint ahogy Nagy Balázsét tették, vagy a választási alkuknak köszönhetően elkészült listáról becsusszan, ami mögött csupán töredékszavazatok állnak.

Ezúton is gratulálunk Nagy Balázs települési képviselőnek alpolgármesterré választásához!

Nézzék meg erről készült videónkat az Önkormányzati Hírek facebook oldalán!

HT

Címke: