Volner: Volt már balliberális kormányzás, tudjuk milyen, köszönjük, de többet nem kérünk belőle

Volner János, aki most a Mi Hazánk Mozgalom színeiben politizál, korábban a Jobbik alelnöke volt, körzetünkben együtt dolgozott Zágráb Nándor nagykőrösi Jobbik elnökkel, valamint Dr. Ábrahám Tiborral, a Jobb Nagykőrösért egyesület elnökével.


Ez utóbbi többször is nyíltan a barátjának nevezte Volner Jánost. Kinyilvánították, hogy megbonthatatlan szövetség jött létre Volner- Zágráb és Ábrahám közt. De hol van már a tavalyi hó? Pestiesen szólva azóta Volner János „megjött”, azaz rádöbbent, hogy milyen is a Jobbik… Közösségi oldalán a következőket írja Volner János, idézzük:


„Sok volt és jelenlegi jobbikos felkapta a fejét Vona Gábor néhány nappal ezelőtti kijelentésére: szerinte a Fideszt egyszerűen nem lehet leváltani, csak külső erő mozdíthatja el. Beszélt arról is, hogy sem Toroczkai László, sem Volner János Jobbikból való távozása nem lepte meg, mert nyilvánvalóak voltak a köztünk levő politikai nézetkülönbségek. Ez azért fontos, mert a Jobbik és az őt támogató balliberális sajtó karaktergyilkos rágalomkampányt indított a lejáratásunkra és igyekezett nevetséges vádakkal befeketíteni a személyünket.”

„A BALLIBERÁLIS ELLENZÉK GYAKORLATILAG ABBAHAGYTA A KORMÁNYVÁLTÁS NEVŰ PROJEKTET.

Teljesen reménytelen vállalkozásnak tartják, ami abból is látszik, hogy kizárólag egymás szavazóira vadásznak.”

„Fel kell tennünk a kérdést: ezért kellenek nekik a parlamenti helyek? Igen! Vajon nem úgy hívják ezt, hogy megélhetési politizálás? Dehogyem! A fentiek ismeretében aligha csodálkozhatunk azon, hogy a közvélemény-kutatók immár 50 százalék feletti támogatást mérnek a Fidesznek.

Az ellenzék válsága több okra vezethető vissza. Ebből az első és legfontosabb, hogy a baloldali és liberális politikának egyszerűen nincs többségi támogatottsága Magyarországon. Volt már balliberális kormányzás, tudjuk milyen, köszönjük, de többet nem kérünk belőle - üzente a magyar nép 2010-től minden egyes választáson. Az üzenet egyértelmű.


A másik ok: egyszerűen nincs ellenzéki mondanivaló.


 A Fidesz által felvázolt jövőkép egyértelmű: azt üzenik Magyarországnak, hogy ők a nemzeti politizálás talaján működő, polgári Magyarország leghitelesebb képviselői.


A kormányváltásra alkalmas ellenzéki jövőkép felvázolásához azonban intellektusra volna szükség, márpedig a balliberális oldalon ebben is hiány van. Trollkodó politikai akciókra építik az imázsukat, nekik Bangónék, Jakab Péterek, Kunhalmi Ágnesek és Tordai Bencék kellenek. A megfontolt politikus hitelességét 5 percnyi, kétes hírnévre cserélték, aztán csodálkoznak, hogy a választók eszerint is ítélik meg őket. A pojácák érdekesek lehetnek ugyan, de az ember nem bízná rájuk a hazáját.


Végül, de nem utolsósorban a balliberális pártok válságának okaként meg kell említeni a vezető személyiségek hiányát is. A DK-t leszámítva csupa harmadik vonalas kisstílű, rosszul kommunikáló politikust láthatunk a pártelnöki székekben feszíteni. Most őszintén: kit érdekel egy Tóth Bertalan, egy Sneider vagy egy Keresztes? Ezeknek a figuráknak a nevét meg sem jegyzi a közvélemény, mert egyszerűen nincs miért. Színtelenek, szagtalanok, érdektelenek. Kevés kivételtől eltekintve csak a baráti sajtónak mernek nyilatkozni és semmi meglepőt, vagy érdekeset nem tudnak mondani. Ráadásul a saját politikai mozgásterüket tették tönkre azzal, hogy a trolljaikat küldték csatasorba. Az ellenzéki szavazók ingerküszöbe a látványos trollkodások miatt megemelkedett, egy megszokottan lapos pártelnöki sajtótájékoztatóra már senki nem figyel.”


Volner- LV