Volner kilép a Jobbikból- Vajon Zágráb Nándor is vele tart?

BREAKING! Zágráb Nándor és Ábrahám Tibor " mestere " kilép a Jobbikból! Volner János ezzel politikai nulla lett. Vajon követi őt Zágráb Nándor nagykőrösi Jobbik elnök, vagy a pénz nagyobb úr és marad a Jobbikban, hátat fordítva barátjuknak, Volnernek? Íme, a mai hivatalos hír:

A párt eddigi alelnökét másfél hete zárta ki pártja a parlamenti frakciójából. Egy órával fegyelmi tárgyalásának kezdete előtt tartott sajtótájékoztatóján kedden jelentette be, hogy kilép a Jobbikból. Arról is beszélt, hogy párt különböző vezetői már ki is hirdették ellene az ítéletet, és egy olyan koncepciós eljárásra készülnek, melynek végén őt kizárják a pártból.

Szerinte a koncepciós eljárás oka, hogy nem támogatta és hevesen ellenezte hosszú ideje a Jobbik balratolódását, ellenezte azt, hogy egy magát liberális balközép pártnak valló LMP-vel a Jobbik szoros szövetségre lépjen. Közölte, nem értett egyet azzal sem, kikkel építsen külföldi kapcsolatokat a párt.

Véleménye szerint a Jobbik rossz úton jár, „elesett, a nemzeti ügy képviselete a Jobbikon belül elveszett”, a szervezet állapota pedig a kisgazdapártéhoz hasonlít, „közvetlenül a semmibe menetelük előtt”, miután Sneider Tamás elnök „menthetetlenül süllyedő hajóronccsá tette”.

Négy további tag maradása bizonytalan

Volner János annak a véleményének adott hangot: négy további jobbikos képviselő frakcióban maradása bizonytalan, mert vagy bennük nem bízik ideológiai okokból a vezetés, vagy ők tartják dilettánsnak az irányítást. Közölte, véleménye szerint a négy képviselő szavazott tíz napja ellene a kizárása mellett. Jelezte, további politikai pályafutása számára is „ködös”, de a két vele együtt távozó egykori frakciótaggal együtt nemzeti politikát fognak folytatni.

Volner János arról beszélt, hogy a Jobbik kiesésével most már nincs olyan nagy párt, amelyik képes lenne megszólítani a Fidesz szavazóit, márpedig 2022-ben csak úgy lehet leváltani a jelenlegi rendszert, ha sikerül több százezer, esetleg egymillió embert átcsábítani a jelenlegi kormányoldalról. Jelenleg a Jobbik feladta ezt a harcot, a Jobbik a megélhetési politizálást választotta az elnöksége révén – fogalmazott, és hozzátette, „brutális a különbség a Jobbik hivatalosan meghirdetett politikája és a valóságos tettek között”.

Bánja, hogy nem vette át a Jobbik vezetését

Megjegyezte, nem fogja megbocsátani magának, hogy tavasszal, amikor a pártvezetés erre kérte, nem vette át a Jobbik irányítását. Ennek okaként azt említette: úgy látta, az ő stratégiájával csak a voksok egyharmadát lehetett volna megszerezni.

Volner Jánost – 17 támogató, négy ellenző és három tartózkodó voks mellett – október 5-én zárta ki soraiból a Jobbik-frakció. Tiltakozásul kilépett a képviselőcsoportból Apáti István és Fülöp Erik is.