Volner bevallotta, hogy Simicska nejlon zacsiban tolta a pénzt a Jobbiknak, így Zágrábéknak is

Volner János mióta nem Jobbikos, elég meghökkentő kijelentéseket tesz. Többek közt azt is bevallotta, hogy nejlon zacskóban tolta be a pénzt a Jobbikba Simicska Lajos, így valószínű, hogy Zágráb Nándoréknak is, akinek mindenképpen tudnia kellett az ügyletről. Ugyanúgy, ahogyan elvtársának, egyesületi tagtársának, Dr. Ábrahám Tibornak is.

 

Így Volner János most mindent borított,

és sok embert fog magával rántani a posványba. 

 

 

 Volner János azt állítja, hogy nem volt tudomása ezekről a pénzekről, de rebesgették a pártban... 

Soha nem tartoztam Vona Gábor bizalmi köréhez, ott ültem az elnökségben, de sok információt elzártak előlem.

"Rebesgetés szintjén" Volner János, a Jobbik a pártot elhagyó volt alelnöke is hallott arról, hogy "zacskóban utaztak gyanús pénzek a párt táján", írja a politikussal az ATV Egyenes Beszéd című műsorában készült interjú alapján az Index.  A Jobbik vezetése mindent cáfol, egyelőre, ám erről nem csak Volner beszélt már, hanem más is. Feljelentette pártját a Legfőbb Ügyészségen Szabó Balázs, a Jobbik volt szekszárdi alapszervezeti elnöke, mert szerinte csak az ő körzetükben mintegy 8-10 millió forintot fizettetett be a tagokkal a pártkasszába – gyanús körülmények között – a Jobbik elnöksége. A Magyar Időknek a párt több regionális igazgatója is hasonló esetekről számolt be.

 

 

Hamarosan választ kaphat a közvélemény arra a kérdésre, hogyan pénzelte Simicska Lajos a választási kampányban megvásárolt Jobbikot, mert a párt egykori szekszárdi elnöke, Szabó Balázs csalás gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a párt körüli gyanús pénzmozgások miatt. A volt jobbikos több tanút is megnevezett feljelentésében, akik – szerinte – még a héten névvel vállalják állításaikat.

 

Szabó Balázs korábban arról számolt be, hogy a Jobbik Fő utcai központjából többen is nagyobb összeget kaptak, hogy azt sima postai befizetéssel juttassák vissza a pártkasszába. A pártszakadás során megvilágosodott szekszárdi jobbikos állítja: csak az ő régiójukból 8-10 millió forintnyi „kamuadakozás” történt, azt is bevallotta, hogy ő maga 350 ezer forintot kapott és fizetett be erre a célra.

 

Valószínű, hogy  minden régióban ez történt. A választási kampányban, amikor Zágráb Nándor és Ábrahám Tibor tolta Volner Jánost és annak szekerét, jól látszott, hogy rengeteg pénzük van. A ceglédi Jobbik vezetője bevallotta, hogy havi 500 ezer forintért ad tanácsokat Volnernek, Zágráb Nándor nagykőrösi Jobbik elnök pedig egy pillanatig sem cáfolta, hogy ő is félmillióért jobbikoskodik, miután megírtuk, hogy neki is ennyi jár havonta a Jobbiktól, vagyis Volner Jánostól.  Vajon mennyi volt a fekete pénz, ami átfolyhatott  Zágráb markán a kampányban? Mi lett annak pontosan a sorsa?

 

Vajon ő, vagy Ábrahám Tibor, vagy Tornyi Béla jobbikos települési képviselő mennyit fizettek be a Jobbiknak a zacsis pénzből? Vajon ebből rendezték meg azt az operettgálát is melyre senki nem volt kíváncsi? ( Alsó képünkön )

 

 

 

 

Minden esetre eljárás indult az igazság kiderítésére. Nem kevesebbről, mint a Simicska vagyon 10 %-áról. Ennek az elköltése olyan volt, mintha feneketlen kútban landolt volna a pénz, hiszen mind Volner, mind Zágráb, mind a teljes Jobbik megbukott.

 

 


 

Lőrinczy Veronika