Toldis diák a helyesírási verseny országos döntőjében

Immár harmincegyedik alkalommal rendezték meg Gyulán a Kárpát-medencei Implom József Középiskolai Helyesírási Versenyt, melyen az ország minden megyéjének legjobbjai, valamint a határon túlról érkező magyar fiatalok mérhették össze tudásukat.

Roboz Ágoston, a Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 9. osztályos tanulója megyei elsőként jutott tovább, az országos döntőn pedig kategóriájában a 9. helyet szerezte meg.

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere köszöntőjében nyelvünk egyedülállóságáról beszélt, amely összekötő kapocs. A zsűri elnöke, Nagy L. János professzor emeritus megnyitóbeszédében a magyar nyelv testőrgárdájának nevezte a versenyzőket. A háromnapos rendezvény házigazdája a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium volt. A 115 versenyzőt és kísérőiket gazdag programkínálat várta. A diákok megtekintették a város kulturális és történelmi emlékeit, míg a tanárok számos színvonalas szakmai program részesei lehettek.

Győri Etelka főszervező tanácsait érdemes volt megfogadni a diákoknak: „Éljék meg az esemény összes pillanatát… Higgyék el, hogy az anyanyelv ápolásával nagy kincset hordoznak.”

Gratulálunk Roboz Ágostonnak a szép eredményhez!

Fekete I. Tiborné

felkészítő tanár