Toldi iskola: Az akarat diadala

Beszámoló a 2018-as pneumatika verseny döntőjéről-  A tavalyi kudarcunk után megígértük tanár úrnak, hogy nem csak az alap célul kitűzött gyakorlati első helyet fogjuk elhozni, hanem minden díjazott kategóriából hozunk helyezést, valamint az arany fokozatú felkészítő címet.

 

A felkészülést ezek alapján kezdtük el. Hivatalosan hetente három órában tanuljuk a pneumatikát, de a versenyhez ezt kevésnek tartottuk, így a szabad időnkben is jöttünk gyakorolni. Egyre nehezebb és összetettebb feladatokat csináltunk, ezeket tanár úr állította össze nekünk. Több házi versenyt is tartottunk, egyéni és csapat szinten, ösztönözve ezzel egymást a minél gyorsabb és pontosabb feladatmegoldásra.

 

Az elődöntőre februárban került sor, a gyakorlati feladatokat megoldottunk és az elméleti feladatsort kitöltöttük. Izgatottan vártuk az eredményt. Mikor megérkezett, örömmel fogadtuk a hírt, hogy negyedikként kerültünk a döntőbe.

 

A bíztató eredmény után elszántabbak lettünk.

2018. április 12-14 között Szegeden került megrendezésre a XXV. Jubileumi Csernyánszky Imre Országos Középiskolai Pneumatika Verseny.

 

A verseny reggel nyolc órakor kezdődött gyakorlattal, ami számunkra kedvező volt. Két óra állt rendelkezésünkre. Másfél óra alatt végeztünk az összes feladattal, - de mivel mi egy kisebb külön teremben kaptunk helyet és ebben a csoportban egyedül voltunk bent - így nem tudtunk következtetni arra, hogy más végzett-e már előttünk.

 

Ezek után a három órás írásbeli feladatsorral kellett megbirkóznunk.

Másnap következett az eredményhirdetés, ahol izgultunk a végeredmény miatt.

Bakó Kálmán tanár úrnak tett tavalyi ígéretünket sikerült betartani. Egyéni első-második, gyakorlat első és összetett második helyezéseket sikerült elérnünk.

 

Külön örömünkre tanár úr kapta az arany fokozatú felkészítő tanár díjat.

A felkészülések során és a versenyen nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatását.

Köszönjük a felkészítést és sok sikert kívánunk a következő versenyzőknek. Higgyétek el, megéri gyakorolni!

Nagykőrös, 2018. 04.14.

Kis-Prumik Attila, Kottes Roland

Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium,  14/d élelmiszeripari gépésztechnikus tanulók