Suba Lajos hiteltelenné vált? Az Arany János Társaság elnöke, az Arany János szoborral " szórakozik "

Tény: Suba Lajos nyugállományú gimnázium igazgató a Nagykőrösi Járásbíróság épülete előtt állva fényképezte le az átadás előtt csaknem egy héttel Arany János és családjának szobrát, mely a tér másik oldalán áll. Mindezt június 23-án szombaton reggel tette, és még aznap kora délután közzétette a köztéri műalkotásról a képeket ( részletekben ).

 

A szobor hivatalos avatása június 29-én 09.30 perckor lesz. A szobrot annak alkotója megkérdezése nélkül tette közzé Suba Lajos. A közlés nem aratott osztatlan sikert. Szabó Gábor nagytiszteletű Úr, református lelkészelnök is aggályát fejezte ki. Idézem: " Kedves Lajos! Megvárhatnád a hivatalos átadót! Légyszi! Szeretettel: Sz. G., " valamint:  " Én is arra jártam amikor a timpanont felhelyezték. Készítettem képeket. Megkérdeztem a művészt, hogy kitehetem-e. Azt kérte, hogy ne. A munkafolyamat nem titkos. Tisztelettel szólt és kért én is tiszteletben tartom a kérését. Még ha nehéz is, mert gyönyörű alkotást láttam. Szerettem volna az alábbi képpel beharangozni a szoboravatót, kedves szavakkal, de Te már mindenkit beelőztél a “leleplezéssel”. Többet nem kívánok e témában értekezni! Ég áldjon!

 

Véleményem szerint Suba Lajos közlése olyan,

mintha valaki három nappal a születésnapja előtt kibontva

odadobná az ünnepelt ajándékát az asztalra azzal, hogy NESZE!

 

Szó, szót követett, azt gondoltam, hogy az ügy ezzel lezárult, ám nem. A mai napon Suba Lajos újabb posztot helyezett ki, azt akarta bizonyítani, hogy egy másik nagykőrösi műalkotás esetében is az történt, hogy az átadó előtt nyilvánosságra hozták a szobor képét.

 

Ennek érdekében Suba Lajos a műalkotást készítő szobrászművész közeli hozzátartozójának oldaláról vett le forrásmegjelölés nélkül képeket, mintha azt a szobor avatása előtt már kiposztolták volna. Azonban a Hild díjat 2014. szeptember 20-án avatták fel, és a képek csak ezt követően két, illetve még több nappal lettek nyilvánosak.

 

Nem értjük, mire jó Suba Lajos gyűlölködése, és hazugsága. Szomoúan állunk az egykoron a város érdekében tevékenykedő nyugalmazott igazgató posztja előtt. Érthetetlen...

 

Suba Lajos az Arany János Társaság elnöke, az Arany János szoborral " szórakozik".


Lőrinczy Veronika

 

Íme a bizonyítékok: 


Suba Lajos mai posztja, nekem is címezve:

 

 

Íme, az igazság, a képek, amiket Suba Lajos elcsent,

és a jól látható közzétételi dátumok:

 

 


 

 

Címke: