Senki nem akarja elvenni az emberek pénzét! Zágráb Nándor hagyja abba a folyamatos hazudozást!

Dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester napirend előtt felszólalt a februári képviselő- testületi ülésen, és felszólította Zágráb Nándort, a nagykőrösi Jobbik elnökét, a Jobb Nagykőrösért Egyesület alelnökét, hogy hagyja abba a folyamatos hazudozást, rémhírterjesztést.

 

„Kicsit mintha időutazásban lennénk, hiszen Zágráb Nándor hazugságai, amiket az előző napirend előtti felszólalásában is elmondott, nem ma kezdődtek. Csak két példát szeretnék felhozni. Hiszen évekkel, lassan lehet, hogy már évtizedekkel ezelőtt azt terjesztette, és szórólapon ki is adta, hogy a zeneiskola eladására készül az akkori városvezetés, ami nem történt meg. Semmi alapja nem volt. Utána Ön, Zágráb Nándor azt terjesztette, hogy a Gyopár utcai garázssor elbontásra kerül, mert oda plázát fognak építeni. Ez sem történt meg.

 

Állandó hazugságok, állandó rémisztgetések, állandó rémhírterjesztések. Mindenféleképpen megpróbál olyan témákat kitalálni, és hergelni a lakosságot saját önös politikai érdekei miatt, amelyek színtiszta hazugságok, és őt ez egyáltalán nem zavarja.

 

Ön, Zágráb Nándor érdekes módon nem beszél arról, hogy a Jobbikban ezek az antiszemita dolgok egyre inkább napirendre kerülnek. Most már nyíltan zsidózás meg cigányozás megy. Most már az MSZP is asszisztál, elfogadja, és számára sem zavaró ez.

 

Helyben is már eljutottunk odáig, hogy az önök támogatói akasztani akarnak, agyonverni, agyonütni, kertben elásni és hasonlók. Papokat megkínozni, megkövezni, tehát ilyen hozzászólások érkeznek az ellenzéki oldalról. Ez a fizikai erőszakra való buzdítás, ami ijesztő. Érdekes módon önök nem tesznek semmit, hanem folyamatos hazugságokkal még inkább erősítik ezt.

Így van a víziközmű esetében is, már több hónapja, már évek óta tulajdonképpen azt mondjuk, hogy igenis a Víziközmű Társulatnak kell elszámolnia a lakossággal. A Víziközmű Társulat nem szűnt meg, akármennyire is akarja ön is például abban a színben feltüntetni, hogy megszűnt.

 

Neki kell elszámolnia a lakossággal, ezt kértük többször is. Elmondtuk többször is, hogy az a pénz az embereket illeti meg, akik befizették a Víziközmű Társulatnak a víziközmű hozzájárulást. Nem az önkormányzatot illeti meg, nem a Víziközmű Társulatot, hanem az embereket. Számoljon el vele, mielőtt befejezi a működését!

 

A kormányhatározat is egyértelműen fogalmazott, hogy mire kaptuk azt az összeget, amiből a piac épül. Tehát NEM a víziközmű pénzéből épül a piac. Amit ígértünk, a támogatást, mi kifolyósítottuk.

 

Amit mi megígértünk, azt az emberek megkapták, mindenki azt az összeget. Most a Víziközmű Társulaton a sor. Neki kellene eleget tennie annak a rendkívüli taggyűlés összehívására vonatkozó kezdeményezésnek, ahol mielőtt befejezi a működését, el tud számolni a lakossággal.

 

Az önkormányzatot nem illeti meg ez az összeg, és nem is neki kell rendelkeznie róla, hanem a Víziközmű Társulatnak. Tehát én azt kérném, hogy ezeket a folyamatos hazugságokat, ezeket a folyamatos hergeléseket fejezze be a képviselő úr is, és ne az legyen, hogy mindenféle álhírekkel és kiforgatott tényekkel próbálja meg ezeket az embereket csábítani és tulajdonképpen megijeszteni őket, mintha valaki el akarná venni az ő pénzüket. Senki nem akarja elvenni az emberek pénzét! A Víziközmű Társulatnak kell elszámolnia és neki kell teljesítenie azt, ami a jogszabályban foglalt, hiszen ez az ő kötelessége, mielőtt megszűnik.

 

Én azt kérném, hogy mindenképpen nézzen önmagába Zágráb Nándor, és a jövőre tekintettel, hiszen választási év lesz és nem biztos, hogy ez a folyamatos hazudozás meghozza az eredményét, mert ezek több választási ciklussal ezelőtt is jellemzőek voltak, és soha nem hozta meg az eredményét, ha megnézzük a választási eredményeket. Hagyja abba ezt a hazudozást és ezt a rémhírterjesztést, mindenféle témát illetően!„- mondta el napirend előtt dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester.

LV