Rengeteg felejthetetlen élményt szereztek a táborozók Balatonakalin

Ahogyan az elmúlt években, az idén is nagyon sok diák táborozott Balatonakalin, a Nagykőrös Város tulajdonát képező létesítményben, melynek kezelője a Nagykőrösi Szolgáltató Központ (NSZK). Szerencsésnek mondhatók a kőrösi diákok, sportolók, hiszen egy remek szálláshely áll rendelkezésére mindazoknak, akik táborozni szeretnének a Balatonon, a nyár folyamán. Az elmúlt években folyamatosan szépítették, csinosították a létesítményt saját költségvetésből úgy, hogy mindez önfenntartóvá vált.

 

Az idei táborozási tapasztalatokról kérdeztük Ványiné Sebestyén Mártát, a Nagykőrösi Szolgáltató Központ intézményvezetőjét. „A táborozás szervezése min den évben úgy kezdődik, hogy februárban összehívom az iskolák képviselőit, akkorra már kialakítom a táborozási idő pon to kat, az árakat. Ezekről adok ilyen kor tájékoztatást. Kivétel nél kül minden iskolát meghí vok, akik el is fogadják a meghí vást. Ilyenkor megbeszéljük az elő ző év tapasztalatait, azt, hogy mit is kellene másképp csinálnunk. Az építő jellegű dolgokat meg próbáltuk beépíteni a követke ző időszak feladatai közé. Az egyeztetés napjától már tudnak az iskolák szervezni. Mindenképpen pedagógus kell a táborozáshoz, nélkülük ez egyáltalán nem tudna működni. Minden iskolában vannak már évek óta visszajáró táborvezetők.

 

Köréjük szoktak becsatlakozni még pedagógusok. Tavaszszal felmérjük, hogy milyen munkálatokra van szükség, a karbantartási-felújítási munkákat elvégezzük, mindezt a rendelkezésre álló pénzügyi források függvényében. Megszerezzük a szükséges hatósági engedélyeket, és az ottani gondnokkal is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Idén 2019. július 1-től kezdtük a táboroztatást, erre volt igény. Idén öt héten át folyamatosan voltak lent táborozók. 220 nagykőrösi és 60 budapesti gyermek táborozott idén Balatonakalin. Sporttáborok is voltak, így a judo és a Kinizsi SE foci tábora U 11-es és U 13-as gyerekekkel. Az étkezést a TS Gastro Kft biztosítja. Előzetesen egyeztetések folytak mind a menü, mind az ár kialakításáról. Gyermekek részére kiemelkedő, bővített étlapot állítunk össze.

 

Nem csak az ebédre kínálunk kiadós főtt ételt, hanem vacsorára is. Megpróbálunk megfelelni minden gyermek ízlésének, mind mennyiségben, változatosságban, minőségben. Most tehát már letelt ez az öt hét, de továbbra is nyitva vagyunk Balatonakalin, családokat, baráti társaságokat, magánszemélyeket fogadunk sok szeretettel, kedvező árakon augusztus 1-től 31-ig. Rugalmasan találunk olyan időpontot, mely kedvező a jelentkezők számára. Nagyon szép a táj, túrákat is lehet tenni, nem csak a csodás Balaton várja a kikapcsolódni, felüdülni vágyókat. Balatonakali egy igazán kedvező fekvésű település, ahonnan sok szép helyre könnyen el lehet jutni. Már négy éve jól működő rendszer az, hogy először lemennek a táborok, utána jönnek a magánszemélyek családdal, barátokkal. Mintegy 100 fő a befogadóképessége a szálláshelynek. Négy – és nyolcfős faházakkal várjuk a vendégeket. Ezen időszak már önellátó, étkezés a közelben megoldható, étkező helyiség hűtőkkel rendelkezésre áll, nyársalási lehetőség van. Mindenkit sok szeretettel várunk tehát a Balatonakali táborban augusztus végéig!” -mondta el lapunknak Ványiné Sebestyén Márta intézményvezető.

 

Lejegyezte: Lőrinczy Veronika 

Címke: