Rendhagyó testnevelés óra a városi oviban

Ahogyan azt minden kisgyermekes szülő tapasztalja, az ovisok kifogyhatatlan energiával rendelkeznek. A harmonikus fejlődésük érdekében rendkívül fontos, hogy hatalmas mozgásigényüket kielégítsük. A mi óvodánk is nagy hangsúlyt fektet erre, keressük az újabb és újabb lehetőségeket. Így fogalmazódott meg a középiskolásokkal együtt megrendezendő mozgás tevékenység ötlete. A Toldi iskola vezetősége és tanárai teljesen nyitottak voltak a kezdeményezésre, melyért ezúton is köszönetet mondunk.

A kicsik már napokkal előbb izgalommal várták a nagy középiskolásokkal való találkozást. Már az is nagyon érdekes volt számukra, hogy reggel nem az óvoda, hanem a Toldi iskola felé kellett indulni.

 Eleinte megszeppenve álltak a hatalmas, jól felszerelt tornateremben, és lassacskán oldódtak csak fel. Szépen kialakultak a párok - egy ovis és egy toldis- majd elindult a közös munka. A közös bemelegítés után két csapatban izgalmas akadálypályákon kellett keresztül haladniuk a gyermekeknek. Nagy élmény volt látni, hogy a nagyok a saját feladataik elvégzése közben is milyen szeretettel vigyázták a kicsik minden lépését. Ezután egy jó hangulatú játék következett, amit mindenki nagyon élvezett. Túri Kálmán testnevelő tanár jóvoltából szép élményt kaptak az óvodásaink és úgy gondolom, hogy a nagy gyerekek is. Kellemes meglepetés volt az iskola figyelmes vendéglátása, a megfáradt ovisok nagyon jó ízűen fogyasztották a péksüteményeket.

Otthon, a termünkben még sokáig beszélgettünk az élményeinkről.

Túri Viktória

Nagykőrösi Városi Óvoda