Rekordévre számítanak a Bonduelle kőrösi gyárában!

Itt a nyár és ezzel indul a szezon a Bonduelle-nél. Az már e cikk címéből is kiderül, hogy nem is akármilyen várakozásokkal vágnak bele az idei csúcsüzembe, és tovább olvasva azt is megtudhatja, minek a fejlesztésére költöttek a kőrösi gyárban mintegy 1 millió eurót, vagy éppen az üzem mely társadalmi programja szélesedik országossá, és miként hasznosul cégen belül is a nagykőrösi egység víztisztítási sikere. Alábbiakban Tóth László igazgatóval készült interjúnkat olvashatják.

 

ÖH: Információink szerint a napokban indul a Bonduelle nagykőrösi üzemében a borsó szezon. Milyen tervekkel, várakozásokkal néznek az idei év elé?

 

Tóth László: Rekordévet tervezünk! Látszik, hogy jól teljesít a zöldségpiac. A tavalyi évben problémák voltak a zöldborsóterméssel, emiatt hiány jelentkezett zöldborsóból, ennek köszönhetően idén kicsit élénkebb a kereslet. Bízunk abban, hogy ténylegesen egy jó évet tudunk teljesíteni. A gyártási terveink nagyok, az elmúlt tíz év legnagyobb mennyiségét tervezzük gyártani ebben az évben. A májusi hűvös, esős időjárás, amit az emberek általában nem szeretnek, az a borsónak kedvezett. Június 5-én indultunk el a zöldborsó feldolgozással, rögtön egy új organikus, bio termékkel kezdtük el a gyártást. Most még kisebb volumenekkel tudunk dolgozni, de az időjárás melegedésével, hétvégére már rekord mennyiségű napi borsó ütemet várunk az üzembe. Igen jó minőségű a termék és reméljük, hogy az egész szezonban ilyen jó minőséggel tudunk dolgozni.

 

ÖH: A szezon beindulása hagyományosan a dolgozói létszám növekedését is jelenti az üzemnél. Miként érvényesül ez az idei évben?

 

Tóth László: Az őszi és tavaszi időszakban egy szezonon kívüli tevékenységünk van, amihez képest szezonban a napi gyártókapacitásunk mintegy háromszorosára nő. Emiatt szükséges új dolgozók felvétele. Az idei évben is mintegy 100, kimondottan a nyári szezonra toborozott dolgozót veszünk fel. A munkába járás segítése érdekében buszjáratot indítottunk, amely Cegléd, Nyársapát, Törtel irányából hord be dolgozókat, de a nagykőrösi munkavállalókat is várjuk a telephelyünkre. A megnövekedett munkaerőigény másik részét a részmunkaidős foglalkoztatású munkavállalóink biztosítják. Ezen a területen is sikerült előre lépnünk. A mintegy 300 fős állandó dolgozói létszámból van 70 fő, aki részmunkaidős. Ez ma azt jelenti, hogy aki nem akar, vagy valamilyen oknál fogva nem tud 8 órás munkaidőben dolgozni, annak van lehetősége ennél rövidebb időben dolgozni. Ezen munkavállalóink leginkább a szezonális termelési időszakban dolgoznak és a téli, tavaszi időszakban hosszabb időn keresztül tudnak szabadságon lenni. Ezzel a foglalkoztatási móddal azon dolgozóinknak nyújtunk megoldást, akiknek az év adott szakában valamilyen oknál fogva szükségük van a hosszabb szabadidőre, mégis munkaviszonyuk folyamatos tud maradni.

 

ÖH: Az elmúlt évek során több olyan előrelépést említett, amelyek kifejezetten a dolgozók felé való juttatásokat, béren kívüli megbecsülést, figyelmességet érintették. Adódik a kérdés, hogy van-e ebben újdonság az idei évben?

 

Tóth László: Egyrészt továbbfejlesztettük az éttermünket, ahová így már a dolgozóink hozzátartozói is bejöhetnek étkezni. Illetve a dolgozók kérésére nyáron, az iskolai és óvodai szünetek idejére gyermekeiknek nyári tábort szervezünk. Az elmúlt évek ezen területen tett fejlesztései, mind azon irányba mutattak, hogy kényelmesebbé tegyük dolgozóink életét, munkavégzését.

 

 

ÖH: Az elmúlt években a műszaki fejlesztések területére is jelentős forrásokat fordítottak a nagykőrösi gyárban. Ez a tendencia folytatódik?

 

Tóth László: A műszaki fejlesztéseink egy része, higiéniai és állagmegóvási jellegű. Ezek eredményeként a gyártás és a dolgozók munkavégzése egy szebb környezetben történhet. Az épületek, burkolt felületek megújulása mellett jelentős beruházás történt a csomagoló üzemünkben. Bizonyára az Olvasók is ismerik a nagyon pici, úgynevezett egynyolcados dobozainkat. Az ezekbe csomagolt termékek egyre népszerűbbek a nyugat-európai országokban. Ezek gyártása és a csomagolása is jelentős fejlesztésen esett át. Az elmúlt másfél évben körülbelül egymillió eurót költöttünk a vonalak fejlesztésére, kapacitás növelésére. Olyan korszerű, új termékeket gyártunk Nagykőrösön, amelyek Európa összes országába eljutnak, és csak itt kerülnek gyártásra.

 

ÖH: Az elmúlt évek fejlesztései között jelentős volt a szennyvíztisztítójuk megépítése is. Bizonyára vannak már tapasztalatok, miként vizsgázott a létesítmény?

 

Tóth László: Büszkék lehetünk az eredményeinkre. A nagykőrösi csapat nagyon szépen üzemelteti ezt a telephelyet. Lényegében az elmúlt négy évben hiba nélkül üzemelt. Nyilván van egy jól működtető szerviz csapat, akik a megfelelő karbantartásokat elvégzik és nemcsak szinten tartják, hanem fejlesztik is a telepet. Olyan módon működik ez a biológiai technológia, hogy azt a nagyon szennyezett vizet, ami korábban a bűzös szagot okozta, teljes mértékben lebontja. Kitisztítjuk a vizet, és lényegében úgy kerül kitáplálásra a Kőrös-érbe, hogy az folyóvíz minőségű. Nyilván ennek a fenntartása folyamatos felügyelettel működik. A telep jó működését jellemzi, hogy ezt az élő biológiai kultúrát, ami a víztisztítást végzi, már el is tudjuk adni más telephelyek számára. A Bonduelle a nyírszőlősi telephelyén, most ugyanolyan típusú víztisztítót épít, mint itt csinált, s ennek a biológiai aktív anyagát, ezt a speciális tisztító iszapot, a nagykőrösi üzem működése közben termelődött plusz mennyiségből visszük át oda.

 

ÖH: Az egészséges környezet és életmód melletti elkötelezettségére, a cég az úgynevezett „Mi városunk” programja keretében is fel kívánta hívni a figyelmet.

 

 

Tóth László: Ezt ebben az évben is folytatjuk. A legsikeresebb kezdeményezés a rajzpályázatunk volt, amely idén még nagyobb volumenű lesz, hiszen a békéscsabai és nyírszőlősi telephelyeken is meghirdetésre kerül, így országos versenyről beszélhetünk. Célunk az egészségtudatosság, az egészséges életmód és a zöldségfogyasztás népszerűsítése a gyermekek körében. Ezen példa is jól mutatja, milyen jelentős értékek jönnek létre a nagykőrösi üzemben, s nem csupán minőségi termékeink, de az ilyen pozitív példák által is erősíteni tudjuk a város főterén olvasható nagykőrösi mottót: Az érték értéket vonz!

 

 szi

 

Forrás: Önkormányzati Hírek Nagykőrös

Címke: