PREVENCIÓS ELŐADÁS A PEDAGÓGUSOK NYUGDÍJAS KLUBJÁBAN

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság vezetője, Ambrus Zoltán r. ezredes, valamint a helyi bűnmegelőzési előadó 2018. szeptember 19-én a Pedagógusok Nyugdíjas Klubjának felkérésére az időskorúak részére tartott bűn- és baleset-megelőzési előadást. Az általános megelőzési és vagyonvédelmi tanácsok mellett, az idős korosztályt különösen érintő bűncselekmények típusairól – árubemutatók, unokázós csalások, rablás illetve kifosztás - kaphattak prevenciós tanácsokat a klub tagjai. A prevenció során az időskorúak lehetséges áldozattá válásának okairól és az áldozati magatartásról is szó esett. A kapitányságvezető a bűnmegelőzési tanácsok mellett felhívta a hallgatóság figyelmét a kerékpáros közlekedés szabályaira is. A nyugdíjasok az előadást követően kötetlen beszélgetés keretében feltehették kérdésiket, majd átvették a részükre összeállított megelőzési szórólap-csomagot is. 

 

"

"

A rendőrség a következő vagyonvédelmi tanácsokra hívja fel az időskorúak figyelmét:

  • A lakást, kaput akkor is tartsa zárva, amikor otthon tartózkodik!
  • A kulcsot csak megbízható szomszédnak, ismerősnek adja át!
  • A lakás bejárati ajtaját, saját maga és értékei védelme érdekében belülről lánccal szereltesse fel!
  • Idegent soha ne engedjen be a lakásba, ha egyedül tartózkodik otthon, anélkül, hogy jövetele céljáról, személyazonossága valódiságáról ne győződne meg! Ne hagyjuk magunkat rábeszélni drága matrac, karóra, légtisztító készülék, masszázsfotel, vagy egyéb, több százezer forintos készülék megvásárlására.
  • Ne írjunk alá semmiféle szerződést, hisz az ilyen szerződésekre jellemző az apró betűméret, és ha nem tudjuk a helyszínen figyelmesen elolvasni, nem tudhatjuk, hogy aláírásunkkal milyen kötelezettséget vállalunk.
  • Amennyiben mégis aláírtuk a szerződést, és időközben rájöttünk, hogy sokkal olcsóbban is megvehettük volna, vagy még sincs feltétlenül szükségünk a termékre, lehetőségünk van az átvételtől számított 14 napon belüli elállásra. Ebben az esetben a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül küldjük vissza a szerződésben szereplő cég címére.
Címke: