Polgármesteri elismerő díszoklevélben részesült a PITYKE KOSÁRSULI SPORTEGYESÜLET U11-es csapata

Szerkesztőségünk és Olvasóink nevében is sok szeretettel gratulálunk és kívánunk nekik és felkészítőiknek még sok- sok szép sportsikert, eredményt! - A mai napon a képviselő- testületi ülés elején Dr. Czira Szabolcs polgármester polgármesteri elismerő oklevélben részesítette a Pityke Kosársuli csapatát. Az elismerés mellett a csapat minden tagja részt vehet egy ingyenes filmvetítésen a Kőrös Art Moziban. 

 

A Pityke Kosársuli 26 éve, 1992- ben kezdte meg munkáját, 2003-tól, mint Pityke Kosársuli Sportegyesület szerepel a bajnokságokban.

 Az itt megjelenő U11 vegyes csapat követi a korábbi kiemelkedő sikereket elérő Pitykés csapatokat.

 

Néhány eredmény a korábbi évekből:

·       

Leány serdülő csapat bronzérmet szerezett  az Országos Serdülő Bajnokságban.

·       

Következő évben az Országos Kadet bajnokságban aranyérmet vehettek át a lányok.

·       

A rákövetkező évben pedig Országos Junior Döntőben a negyedik helyet harcolták ki.

·       

Nemzetközi szinten megnyerték a Basketball Wien– Európa legnagyobb utánpótlás tornáját -, valamint nyertek Luccában, Prágában, és Liégeben is nagy tornákat.

Ezekből az évekből többen meghatározó játékosai voltak a korosztályos válogatottaknak és mai napig is NBI/A csapatokban játszanak.

·       

A következő korosztály lányai Serdülő korosztály B döntőjébe jutottak és többször lettek megyei bajnokok, először serdülő, majd kadet korosztályban.

 A lányokat követték a fiúk sikerei, akik Országos Gyermek Bajnokság második helyén végeztek, hazahozták a Kupát Brandysből, ezüstérmet Ostravából és az Országos Diákolimpia döntőjéről. U14 korosztályos válogatottba is bekerült játékosuk.

A most itt felsorakozó vegyes csapat U11 korosztályban ért el kimagasló eredményt az idei évben azzal, hogy Kosárlabda Akadémiákat megelőzve jutott be az ország legjobb nyolc csapata közé, edzőjük, Patay Zsolt vezérletével.

 

Ezt az eredményt előzte meg megyei bajnoki címek begyűjtése, továbbá bronzérem hazahozása az olaszországi Fermoból.

Csapatuk tagjai: Bárány Szabolcs, Deák Ádám, Fehér Nóra, Fischer Pál, Harsányi Ákos, Holló-Zsadányi Senon, Jakab Kelemen, Kis Bence, Kishalmi Árpád, Lukácsi Gábor, Maksa Roland, Mészáros András, Mészáros Bálint, Nagy Gábor, Nagy Luca, Nagy Zsombor, Perjési Panna, Rab Martin, Rácz Tamara

A csapat példaértékű küzdőszelleméért, közösségépítő, értékteremtő, magas szintű teljesítményéért, kiváló országos és nemzetközi sporteredményeikkel városunk hírnevének öregbítéséért polgármesteri elismerő díszoklevélben részesül. 

 

Továbbá a csapat minden tagja részt vehet egy ingyenes filmvetítésen, egy előre egyeztetett időpontban, a Kőrös Art Moziban.

 

Címke: