ŐK LESZNEK A POLGÁRMESTER-JELÖLTEK NAGYKŐRÖSÖN!

Amennyiben minden polgármester-jelölt aspiránst nyilvántartásba vesznek és a választás napjáig senki nem futamodik meg, úgy három polgármester-jelölt közül választhat október 13-án Nagykőrös lakossága.


KORMÁNYPÁRTI: DR. CZIRA SZABOLCS, FIDESZ-KDNP


A FIDESZ-KDNP, vagyis a kormánypártok polgármester-jelöltje dr. Czira Szabolcs polgármester, akit elsőként, szeptember 1-jén jogerősen nyilvántartásba vették. Dr. Czira Szabolcs polgármesterként 2002 óta vezeti városunkat, 2014-ig országgyűlési képviselőként is Nagykőrösért dolgozott. A FIDESZ-KDNP 8 egyéni képviselő-jelöltet állított, így minden körzetben van kormánypárti képviselő-jelölt.


ELLENZÉKI: ZÁGRÁB NÁNDOR, JOBB NAGYKŐRÖSÉRT, HELYI JOBBIK ELNÖK


Szeptember 9-én jogerősen nyilvántartásba vették a balliberális ellenzék közös polgármester-jelöltjét is, Zágráb Nándort. Zágráb Nándor a Jobb Nagykőrösért polgármester-jelöltje, a Jobbik helyi elnöke, a Jobbik választókerületi elnöke, korábban pedig a Seres Mária-féle Civil Mozgalom jelöltje is volt. A Jobb Nagykőrösért mind a 8 választókörzetben indít jelöltet, közte a helyi MSZP elnököt vagy a Gyurcsány-párti DK helyi arcát.


ELLENZÉKI: KUSTÁR TAMÁS BALÁZS, FÜGGETLEN, FIDESZT ELÁRULÓ


Kustár Tamás Balázs független polgármester-jelölt utolsónak, szeptember 9-én adta le az összegyűjtött ajánlásokat, a cikk megíráskor még nem volt nyilvántartásba véve. Kustár Tamás Balázs a 2014-es választási győzelme után röviddel teljes politikai pálfordulást hajtott végre, ezzel elárulta választóit, pártját és kilépett (vagy kizárták) a Fideszből. Kustár Tamás Balás mögött nem áll képviselő-jelölti csapat, egymaga próbálkozik, függetlenként. Kustár Tamás Balázs 1994-ben már egyszer próbálkozott, mint polgármester-jelölt, azonban elbukott.


Látható, hogy míg a kormánypártok egy jelölt mögött sorakoztak fel, a szétaprózódott ellenzék megosztott, két polgármester-jelölttel vág neki a 2019. október 13-án esedékes önkormányzati választásoknak.


ÍGY SZEREPELNEK MAJD A SZAVAZÓLAPON!


Kisorsolták a polgármester-jelöltek sorrendjét a szavazólapon.

A szavazólapon az 1. dr. Czira Szabolcs, a 2. Kustár Tamás Balázs, a 3. Zágráb Nándor lesz.

 

Horváth Tibor