Német vendégeink körében is nagy sikert aratott a gyönyörű Nagykőrös

Október 2-án Dr Czira Szabolcs polgármester hivatalában fogadta a Törőcsik és a Pintér Család meghívására Nagykőrösön néhány napot eltöltő német vendégeket, akik Espelkamp városából érkeztek hozzánk. A családok barátsága sok- sok évre nyúlik vissza, hiszen Nagykőrös Város díszpolgárának,Karl Hainz Grave özvegye, és gyermekei is folyamatosan tartják a kapcsolatot a nagykőrösiekkel. Ő volt az, aki Espelkamp város Önkéntes Tűzoltóság Védelmi vezetőjeként segített abban, hogy Nagykőrös évtizedekkel ezelőtt tűzoltóautót kaphasson.

 

A Törőcsik és a Pintér Család vendégszeretetét élvező német barátaik körében nagy sikert aratott a csodálatosan szép Nagykőrös. Elmondták, hogy bár néhány évvel ezelőtt jártak itt, mégis hatalmas fejlődést tapasztaltak. Kiemelték a közterületek szépségét, gondozottságát, és a Hősök tere átalakítása lenyűgözte őket. A német vendégek Nagykőrös nevezetességei mellett többek közt megtekintették Budapest leghíresebb részeit, külön kérésre éjszakai díszkivilágításban is. Az espelkempi család a Deák panzióban lakik, mely létesítmény nagyon megnyerte a tetszésüket.

 Dr Czira Szabolcs polgármester a Törőcsik és Pintér család kérésének megfelelően fogadta a német vendégeket, akikkel baráti beszélgetést folytatott. Dr Czira Szabolcs örömmel újságolta el, hogy Nagykőrös az Entente Florale Europe nemzetközi versenyen elnöki díjat és ezüst minősítést nyert el. A polgármester a vendégeknek Papp Elek fotóművész Nagykőrösről szóló csodálatos képes albumát ajándékozta, kiemelve, hogy az év bármely szakában szeretettel várják őket Nagykőrösön. Dr Czira Szabolcs üdvözletét küldte Espelkamp polgármesterének, Heinrich Viekernek, Nagykőrös város díszpolgárának.


Lőrinczy Veronika

 

 

Címke: