Néhány héten belül megkezdődnek a Kinizsi SE székházépítési munkálatai

A munkálatokhoz szükséges 190 millió forintos önerőt, dr. Czira Szabolcs polgármester javaslatára, Nagykőrös Város Önkormányzata megszavazta. A projekt főtámogatója a Magyar Labdarúgó Szövetség. A témával kapcsolatban Sohajda Márk, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy nagyon köszönik a vezetőség, a játékosok és szülők, szurkolók nevében azt a hatalmas erkölcsi és anyagi támogatást, mellyel Nagykőrös városvezetése segíti régi álmuk valóra váltását. A Ceglédi út 26. szám alatt található sportingatlan gyakorlatilag 70 éve változatlan állapotban van, amennyiben a székház megépül, nagyon hosszú távra, mintegy 50 évre megoldódik a sporttelep helyzete. Végre a mostani „özönvíz előtti” állapotok helyett igazán civilizált környezetben készülhetnek meccseikre a sportolók, és fogadhatják a vendégeket a helyiek.

 


 „Nálunk mintegy 210 gyermek sportol, mondhatom, hogy a Kinizsi SE-nek a legnagyobb a tömegbázisa a sportegyesületek közül Nagykőrösön. Így nagyon sok embert érint a beruházás közvetlenül, de azt kell mondanom, hogy közvetve is, hiszen Nagykőrös büszkesége lehet az új székház, melynek szolgáltatásait többek közt a Csónakázó tó környékén sportolók is igénybe vehetik. Terveink szerint büfé is lesz majd a létesítményben. A székház fontos része lesz egy közösségi tér is, melynek létrejöttével fellendülhet a közösségi élet is. Úgy gondolom, hogy az új sportingatlan nem csak a Kinizsié lesz, hanem az egész városé. Hosszú ideig nem újították fel a sporttelep kiszolgáló épületét, és úgy érzem, hogy legalább ugyanilyen hosszú időre megoldódik a létesítmény helyzete a felújítást követően. Még egyszer nagyon köszönjük Nagykőrös! Hajrá Kinizsi! Hajrá Nagykőrös!”- mondta el lapunknak Sohajda Márk elnök.


A tervek szerint néhány héten belül megkezdődnek a helyszínen a kivitelezési munkálatok, melyről folyamatosan beszámolunk Önöknek.

 

Lőrinczy Veronika

 

Címke: