Nagyon vigyázzanak, kinek, hol és mit írnak alá!

Volner Jánosék már feljelentették Zágráb Nándorékat!

 

Nagyot fordult a világ. Tavaly Ilyenkor még harcostársakként vállvetve küzdöttek egymás mellett, ma már egymás ellen küzdenek. Volner János korábbi országos Jobbik alelnök, a Mi Hazánk Mozgalom frontembereként dolgozik a Jobbik, azaz Zágráb Nándor pártja ellen. Most éppen az aláírásokon, személyes címlistákon marakodnak. Országos hír, hogy választási csalás miatt feljelentette a Mi Hazánk a Jobbikot.

 

A választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt tett feljelentést, közölte Novák Előd – írta a Magyar Nemzet. A Mi Hazánk alelnöke azután beszélt a Jobbik EP-választási ajánlási ívein szereplő valótlan támogatásokról, hogy a lap megírta:

 

a Jobbikot korábban támogatók személyes adatai, az érintettek tudta nélkül kerülhettek fel a párt aláírásgyűjtő íveire.

 

Minderre úgy derült fény, hogy több egykori jobbikos adatigényléssel fordult a Nemzeti Választási Irodához (NVI), hogy megtudják, mely pártok ívein szerepel nevük, aláírásuk. Az NVI válaszából pedig kiderült: személyes adataik a Jobbik ívein is megtalálhatók, noha azt nem írták alá.

 

Nagykőrösön korábban a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felé történő előzetes bejelentés nélkül gyűjtött aláírásokat, személyes adatokat Zágráb Nándor és Volner János, mint Jobbikosok, valamint a Jobb Nagykőrösért Egyesület tagjai is. A mai napig nem tudható pontosan, hogy ezen lakcímeket is tartalmazó aláírásgyűjtő ívek sorsa mi lett, mire használták vagy használják fel azokat, vagy hány másolati példányt gyártottak belőlük. Az biztos, hogy az ügyészség még nyomozást is elrendelt ezzel kapcsolatban még 2017-ben.

 

Ezek után jogosan merülhet fel a kérdés: Vajon Nagykőrösön is történtek olyan esetek, hogy a jóhiszemű lakosság adataival, aláírásmintájával visszaéltek?

 

Minden esetre nagyon vigyázzanak, hogy kinek hol és mit írnak alá! Ha kíváncsiak arra, hogy mely pártok ívein szerepel a nevük, aláírásuk, forduljanak a Nemzeti Választási Irodához, és kérjék ki az adataikat! Lehet, hogy meglepődnek…

 


Lőrinczy Veronika

 

Képünk illusztráció