Mihály napi forgatag a Batthyány úti oviban

“Szent Mihály lova deres, behozza a telet!”

 

Szerencsére a Nagykőrösi Városi Óvoda Batthyány úti telephelyén nem volt dér, nem volt hideg, nem volt tél, annál inkább csodálatosan szép napsütés, és boldog gyermekarcocskák, akik örömmel és kíváncsisággal várták a Mihály napi forgatag programjait.


A legnagyobb sikert természetesen most is a lovaskocsikázás aratta, mint minden évben.

 


A legkisebbektől, a legnagyobbakig örömmel ültek fel a lovaskocsira, énekeltek, mondókáztak végig az úton, az óvoda körül a városban.

Játékos feladatokkal elevenítettük fel az állatok behajtását a legelőről, a szülők támogató segítségével nagyon sok gyümölcsöt fogyaszthattak a gyerekek, sőt még must készítés tudományát is elleshették óvodásaink.

A meglepetéseknek még itt nem volt vége, hiszen a Katica nagycsoportos gyermekek óvodapedagógusaik segítségével egy régi vásári jelenettel ajándékozták meg az óvoda kicsinyeit és nagyjait.

 

 Hálásan köszönjük minden kedves támogatónknak, akik lehetővé tették, hogy újra megrendezésre kerülhetett a Mihály napi hagyomány, hogy megint megmutathattuk a gyermekeknek, milyen különös és fantasztikus érzés, ha együtt játszunk, együtt nevetünk, ha megőrizzük és értékként tekintünk népi hagyományainkra.

Óvoda gyermekei és dolgozói