Miért fáj Ábrahám Tiboréknak, hogy egyre népszerűbb a nagykőrösi mozi?

Sajnos a jelek szerint minden, ami sikeresen működik Nagykőrösön, megépült, megszépült, fáj az ellenzéknek. Ebben elöljár a dr. Ábrahám Tibor féle „vicclap”, mely hétről hétre gúnyolja ki a kőrösi fejlesztéseket, vagy azokat a programokat, melyekben a helyi lakosság is örömét leli. Nekik így a nagykőrösi mozi sem tetszik. Bizonyára ők bezáratnák azt, ha leszólják, hogy „csak” 423 alkalommal vetítettek a Kőrös Art moziban tavaly 112 filmet vagy mesét, melyekre 4809 jegyet adtak el, és a mozi bevétele 3 638 715 Ft volt a tavalyi évben.

 

Kiss Zsoltné Berényi Tünde, akinek elvileg valami „köze van„ a kultúrához, mint a Körtánc Egyesület vezetője, Ábrahám Tibor lapjában szólja le a kőrösi mozit, kevesellve a bevételt, és azt állítja, hogy nem nő a népszerűsége a Kőrös Art mozinak. Pedig, ha valakinek, akkor neki aztán pláne kéne tudnia, hogy a kultúra az bizony az a „műfaj” világszerte, amit támogatni kell, melynek mecénásra van szüksége. Amit a kultúra adhat a lakosságnak, az pénzben igen nehezen mérhető. K.Zs.B.T. azon visít az idézett cikkben, hogy nekik bizony joguk van tudni, hogy mennyibe kerül a kőrösi mozi működtetése.

 

„Jogunk van tudni, hogy mennyit költenek rá!”- írja cikkében.

 

Rossz hírünk van a károgó K.Zs.B.T. -nek, mert a kőrösi mozi NEM veszteséges. Reméljük nem baj… 

 

Jó lenne tudni, hogy Ábrahám Tibor laptulajdonos vajon járt- e már a kőrösi moziban? Ha igen, akkor hányszor áldozott a kultúra oltárán? Tudják-e vajon egyáltalán, hogy milyen is ez a kőrösi mozi?

Javasolnám, hogy menjenek el, akár egy jó családi mozizásra, vigye el oda kedves feleségét, unokáit. Járjanak abba a moziba, élvezzék azt ők is, amit a lakosság mozikedvelő része. Vegyék ők is igénybe helyben a szolgáltatást, nézzenek premier filmeket, a környéken a legolcsóbban.  Ugyanis erre van igény, és természetesen ezt szolgálja ki legjobb tudása szerint az üzemeltető.

 

Lőrinczy Veronika