Mi történt Ábrahám Tiborral, mióta összeállt Zágráb Nándorral? Mélyrepülésben….. Vajon mivel tartja sakkban?

Szomorú történet következik, de IGAZ. Ezek a tények lesznek. Nem teszünk hozzá, és nem is veszünk el belőle. Leírjuk az igazságot. Dr. Ábrahám Tibor, a Heti Hírek főszerkesztője, korábban konzervgyár igazgató összeszövetkezett 2014 tájékán, az önkormányzati választásokkor Zágráb Nándorral, aki akkor azt mondta, hogy elég a pártokból, és civilként, a Jobb Nagykőrösért Egyesület színeiben politizált, mint a szervezet elnöke.

 

Mióta az általuk megbonthatatlan szövetségnek nevezett egyezség megszületett, azóta a következő dolgok történtek Ábrahám Tiborral:

 

 

 

2014-ben csúfosan megbukott a Jobb Nagykőrösért Egyesület a helyi önkormányzati választásokon

Ábrahám Edit, Ábrahám Tibor lánya megbukott polgármester jelöltként 

Ábrahám Edit mezei önkormányzati képviselőként beült a testületbe, majd amikor alkalmatlannak bizonyult, onnan kipöccintette őt Zágráb Nándor, és becsüccsent a helyére

Ábrahám Edit bitófán akarta látni a nagykőrösi embereket, többek közt a polgármestert, és a polgármesteri kabinet munkatársát. Ebből országos hír lett. Ábrahám Edit nem bírta, és elköltözött Nagykőrösről. Itt hagyta munkahelyét, régiót váltott, és itt hagyta tanítványait is, a Harcosok Klubjának sportolóit. Cserben hagyta őket.

Ábrahám Tibor nyugdíjba vonult a Kecskeméti Konzervgyárból. Sokak szerint azért, mert tulajdonostársai megkérték rá. Nem volt már vállalható az a politizálás, melyet ott, a munkahelyén is folytatott.

Ábrahám Tibor már nem tulajdonosa a Kecskeméti Konzervgyár Kft-nek, eladta tulajdonrészét és az igazgatótanácsnak sem tagja már.

Ábrahám Tibor átvette a Jobb Nagykőrösért Egyesület elnöki posztját Zágráb Nándortól. Menet közben az is kiderült, hogy nagyon nem volt rendben a könyvelésük, a beszámolóikat éves csúszásokkal utólag tették fel a bíróság oldalára. Kiderült, hogy a 2014-ben elköltött kampánypénzeknek nyoma nincsen az egyesület könyvelésében, nulla Ft kiadást és bevételt vallottak be. Zágráb „ elfelejtette „ lepapírozni a feladatok elvégzését.

Idő közben Ábrahámék eladták a tulajdonukban lévő szépségszalont, a Heti Hírek újság kisdójának ügyvezetője, Ábrahám felesége is nyugdíjba vonult.

Ábrahám Tibor SZDSZ-es volt országgyűlési képviselő, aki korábban baloldali összejövetelekre járt, hirtelen kezdett jóban lenni Volner Jánossal, körzetünk országgyűlési képviselő jelöltjével. Volner Jánost támogatták Zágráb Nándorral együtt. Zágrábból helyi jobbik elnököt csináltak, Volner Jánosba hiába pumpáltak bele pénzt, csúfosan megbukott a parlamenti választásokon, idén.

Ábrahám és Zágráb kommunikációja java részt Volner Jánosra épült. Mindent ő „ intézett „- szerintük… barátjuknak nevezték, kitüntették. Volner János azóta már a Jobbikból is kilépett. Erről egy szót nem szól sem Ábrahám, se Zágráb. Igazán ezzel Ábrahám Tibor került kínos helyzetbe, mert még ki is tüntette Volnert egy kommunista gyárvezetőről elnevezett kitüntetéssel, a Kovács János díjjal. Zágráb bizonyára jót nevet a markába, mert ő maradt nagykőrösi Jobbik elnök, és továbbra is szponzorálja őt a pártja.

Ábrahám Tibor egy politikai témájú video felvételen, mikor a többiek beszélnek, felszólalnak, békésen pálinkázgat a körülötte lévőkkel. Háromszor is önt fél óra alatt....

Ábrahám Tibor azóta is keresi helyét és szerepét a rendszerben. Írja magánújságját. A jelek szerint nagyon kevesen veszik meg a lapját, és a neten is jelentősen lecsökkent az olvasótáboruk. Odáig jutottak már, hogy Ábrahám Tibor maga kezdte el egy videoval reklámozni a lapot és szinte könyörög az olvasóknak, hogy vegyék meg. Ez lehet, hogy nem jött be megint, mert a legutolsó promo videoban már Zágráb ajánlja megvételre a Heti Híreket, ahol úgy tűnik átvette a hatalmat… Sőt, a Heti Hírek irodáját is hosszú hónapok óta árulják, mindeddig sikertelenül.

Mikor veszi észre már magát Dr Ábrahám Tibor, hogy mióta Zágrábbal szövetkezett azóta minden tönkremegy körülötte? Földcsuszamlás szerű változások következtek be nála, a hozzá közel állóknál, és a gazdasági érdekeltségeiben is. Minden megroggyanni látszik körülötte. Vajon mikor veszi már észre Ábrahám Tibor, hogy a zuhanórepülése akkor kezdődött, amikor Zágráb Nándorral lepaktált?

Mondhatni, ezt csak a vak nem látja. Vajon mégis látja, de nem mer ellene tenni?

Mivel tarthatja őt sakkban Zágráb Nándor? Túl sokat tudhat róla? Nem lennénk meglepve, hiszen korábban Ábrahám idején volt kosárlabda játékos Zágráb Nándor Nagykőrösön… Utána csúnyán összevesztek egy konzervhamisítási ügyön, mely kis híján Ábrahám konzervgyári pályájának végét jelentette. Innen még „ kimászott „. Vajon ebből a szakadékból is lesz, lehet még kiút?

 

Lőrinczy Veronika