Memóriazavar? - Egy éve Ábrahám Tibor még Volnert tolta

Egy évvel ezelőtt lázasan készült a Jobb Nagykőrösért Egyesület a Jobbikot, és annak jelöltjét Volner Jánost támogatva a „rendszerváltásra”. Ezzel kapcsolatban Ábrahám Tibor magánlapjában is jelentetett meg írásokat, sőt tavaly április 4-én még a Heti hírek címlapján is Volner Jánossal pózolt Ábrahám Tibor, és Zágráb Nándor, a Jobb Nagykőrösért Egyesület alelnöke, a Jobbik nagykőrösi elnöke.

Mára Volnert már a sutba dobták, elfeledkeztek róla, nem szólnak róla híreik. Lassan azt is letagadják, hogy ismerték.  A Jobbik, mint párt azonban megmaradt Zágrábéknak. Ábrahám Tibor most már nem személlyel, hanem magával a Jobbikkal hirdet összefogást. Sőt. Az elmúlt hetekben sikerült olyannyira megkörnyékezniük az eddig még magát valamilyen szinten a pártelveihez tartó László Ferenc nagykőrösi MSZP elnököt is, hogy ő is megadta magát nekik. Beállt a sorba, és asszisztál Zágráb Nándorék show műsorához. Azt nem lehet tudni, hogy ezt felsőbb pártutasításra tette-e, vagy pedig önszántából dörgölődzik az álcivil oldalhoz. Mindkettő nagyon ciki neki. Ezzel nehéz lesz elszámolni a helyi párttagság és szimpatizánsok előtt, különösen, ha csúfosan megbuknak.

 

 

 

Minden esetre Volner János, akit Ábrahám Tibor több alkalommal is nyilvánosan a „ barátjának „ nevezett gyökeresen mást gondol az összefogásról, mint a Jobb Nagykőrösért Egyesület vagy a Jobbik.

Volner János szerint miközben a balliberális kormányokkal szembeni ellenállás jelentette a Jobbik gyökereit, mostanra bármit képesek megtenni azért, hogy velük egy táborba tömörülve próbáljanak hatalomra kerülni.

 

Ezt írta Ábrahám Tibor még tavaly április 4-én:

 

„Miután elvesztette a saját törzsszavazóit, ráfordult az MSZP és a DK szavazóira és a baloldal megroggyant pártjaitól tudott átmenetileg elvenni szavazókat, de most ebben a helyzetben, amikor kiderült, hogy Gyurcsány Ferenccel vagy akár az ördög öreganyjával is hajlandóak összefogni, meggyőződésem, hogy ez egy halálos ölelés lesz a Jobbik számára” – mondta Volner ez év elején az M 1 híradójában.

Várjuk a Volner János által vizionált halálos ölelés végkimenetelét, és közben arra lennénk kíváncsiak: Mi vitte rá Ábrahám Tibort arra, hogy cserben hagyja Volner Jánost, miután kitüntette a Jobb Nagykőrösért Egyesület díjával? Erről ugyanis nagyon hallgat. Memóriazavar?

Lőrinczy Veronika