Megszületett a miniszteri döntés! 30 millió forintot kapott városunk belterületi járdák építésére!

Nagykőrös ismét győzött! Újabb pályázati siker! -  Megszületett a miniszteri döntés! 30 millió forintot kapott városunk belterületi járdák építésére!

 

 

A napokban kapta kézhez Nagykőrös Város polgármestere Dr Czira Szabolcs azt a pozitív miniszteri döntést, melynek értelmében újabb belterületi járdák újulhatnak meg. A fejlesztés keretében a Nagykőrös, Kecskeméti út két oldalán (Szabadság téri körforgalomtól a Kálvin téri csomópontig) kerül felújításra a járdaszakasz és a kerékpárút.

 

Nagykőrös Város Önkormányzata az „Önkormányzati fejlesztések 2018.” pályázaton nyert el 30 millió forintos vissza nem térítendő támogatást, melyet jelentős, 20 millió forintos önerővel egészít ki a település saját költségvetéséből. Így a fejlesztés tervezett összértéke 50 millió forint.

 

A beruházást a lakossági és intézményi igények teszik különösen indokolttá. Az említett szakaszon új kerékpártámaszok is kihelyezésre kerülnek. Az elnyert 30 millió forintos támogatás a lehető legmagasabb összeg, melyet ebben a pályázatban odaítélhettek a döntéshozók. Hamarosan tehát újabb fontos fejlesztés valósul meg Nagykőrösön, mellyel, épül, szépül a Város, az itt élők érdekében.

 

LV