Meglakolnak az áruházi tolvajok: Többször loptak

Folytatólagosan, kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Nagykőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya K. Tamás (34) és Cs. István (22) nagykőrösi lakosok ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint  megalapozott a gyanú arra, hogy K. Tamás, egy nagykőrösi áruházból dolog elleni erőszakkal, a dolog eltulajdonításának megakadályozására szolgáló ún. áruvédelmi széfer megrongálása, felfeszítése útján az áruház sérelmére - 2017. szeptember és október hónapban több alkalommal, pontosan nem meghatározható időpontokban - egy esetben társával, Cs. Istvánnal - összesen hét azonosított mobiltelefont  tulajdonított el, 174.930,- Ft értékben.

Valamint 2017. december 19-én egy táblagépet is eltulajdonított, 16.990,- Ft értékben,
2017. december 19-én társával, Cs. Istvánnal ismét egy táblagépet, és egy mobiltelefont tulajdonított el 43.980,-  Ft értékben. Őket ezen cselekményük során az áruház biztonsági őre feltartóztatta, a lopással okozott kár így megtérült. K. Tamás a rendelkezésre álló adatok szerint a fenti ugyanolyan bűncselekmények elkövetése révén rendszeres haszonszerzésre törekedett.

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság folytatólagosan kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt K. Tamás és Cs. István  ellen befejezte a nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Nagykőrösi Járási Ügyészségnek.

 

 

Címke: