KŐRÖSI IPAROSOK 1. rész - Szűcs Istvánné Anikó

A FODRÁSZ, aki az első 25 év után a második 25 évben is sok szeretettel várja vendégeit


A közelmúltban a Nagykőrös és Vidéke Ipartestület éves közgyűlésén ünnepélyes keretek közt díjátadóra került sor, ahol a tagok munkájuk elismerése képpen kitüntetéseket vehettek át. Ezen rendezvényen a városszerte közismert, igen tisztelt remek szakember, Szűcs Istvánné Anikó fodrászt is kitüntették, aki 25 éve lett tagja a testületnek, korábban elnökségi tagként is tevékenykedett. A 25. jubileum alkalmából beszélgettem Anikóval.

„1991 óta vagyok fodrász, ekkor végeztem, sokezer frizurát készítettem el ezen idő alatt. Nagyon fontos számomra a családom, a férjem tűzoltóként dolgozik, 1992-ben házasodtunk össze. Egy lányunk van, 1996-ban született, jelenleg még főiskolára jár Nagykőrösön, tanítónéninek tanul. Már gyermekkoromban is fodrász szerettem volna lenni, beleszerettem ebbe a szakmába, ennek családi hagyományai is vannak, hiszen több családtagom is fodrászként dolgozott. Nem bántam meg, hogy fodrász lettem! Mióta végeztem, folyamatosan képzem magam tovább, hiszen ez a modern kor alapvető követelménye is egyben. Még online képzéseken is részt veszek, hogy a vendégeimet a legmagasabb szakmai szinten szolgálhassam ki. Ha lemaradsz kimaradsz! Tarja a mondás, és én ezt semmiképpen sem szeretném!


Első üzletemet anyukáméknál nyitottam meg, azután a férjemmel felújítottunk, üzlethelyiséget alakítottunk ki máshol, még a cserepet is mi ketten tettük fel a házra, műhelyre. 1996. óta a Szultán utcában van a fodrászatom. Legrégebbi vendégeim 1990 óta járnak hozzám, olyan rendszereséggel, hogy azt hiszem, még sampont sem tartanak otthon. Nem régen egy 7 hónapos baba haját volt szerencsém megigazítani, de van 90 éves vendégem is. Ő nagyon készült, mikor a polgármester úr ment hozzá köszönteni a születésnapján, és ezért egy igazán remek frizurát kért tőlem. Van több olyan Hölgy is, aki hozzám jár, és már elmúlt 70, vagy 80, aki igazán példaképe lehet minden nőnek. Mikor rendezvényekre készülnek, igazán különleges frizurákat kérnek, aztán online küldik nekem a képeket az unokáikkal, dédunokákkal. Igazán ügyesek, és ez nagyon jó érzés! Sokukkal valóban érdekes, bensőséges kapcsolatban vagyok.


Mostanában a trendi az úgynevezett rövid pixie frizura, minden korosztály számára, de, hogy ki milyen hajat szeretne, az teljesen változó.


Anikónak nagyon fontos az Ipartestület


Elmondhatom, hogy az Ipartestület nagyon fontos szerepet játszott az életemben. 25 évvel ezelőtt, amikor beléptem, minden segítséget onnan kaptam, az induláshoz is. Akkor még mi magunk vállalkozóként utalni sem tudtunk, onnan vittük a csekkeket is, ha szükségünk volt rá. Az akkori IPOSZ-ban mai napig tartó ismeretségek születtek. Nagyon tisztelem idős tagtársainkat, akiktől rengeteget lehet, lehetett tanulni. A mai napig szeretek ipartestületi tag lenni, hiszen bár mindenki egyformán küzd a munkájában, mi összetartozunk. Az összejövetelek nálunk többek, mint csapatépítés, mondhatom, hogy családépítésről beszélhetünk. Ilyen a nőnapi összejövetel is nálunk, ahová mindenki hoz valamit, csakis az a fontos, hogy együtt lehessünk, és van kivel megbeszélni a szakmáink nehézségeit és örömeit.”


Anikó boldogan meséli el nekem, hogy van egy csoda kis kertecskéje a műhelye udvarán, mely kövekkel kirakott, és ebbe a Vendégei hozzák nagy örömmel a virágokat, melyek igazán kedvesek szívének. Anikó egy fárasztó munkanap után boldogan nézegeti, ápolgatja kertecskéjét, és elmondja azt is, hogy neki nagyon tetszik Nagykőrös Városa, mely valóban épül és szépül, gyönyörű parkjaival, tulipánjaival, növényeivel.

„Ezen újság hasábjain is sok- sok szeretettel üdvözlöm Vendégeimet! Köszönöm Nekik ezt az első 25 évet és a második 25 évet is együtt szeretném tölteni Velük!- mondta el lapunknak Szűcs Istvánné Anikó.


Nagykőrös városvezetése, szerkesztőségünk és Olvasóink nevében is sok szeretettel gratulálunk Anikónak a 25 éves jubileumhoz és kívánunk sok boldogságot, erőben, egészségben a következő legalább 25 esztendőre is!

Lejegyezte: Lőrinczy Veronika

Képünkön Szűcs Istvánné Anikó a Nagykőrös és Vidéke Ipartestület rendezvényén veszi át a díjat a testület vezetőségétől, és őt köszönti a városvezetés nevében Dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester is

 

 

Címke: