Kizárják? Volner oszló hullával nem fog össze- Fellázadt a liberálisokkal való szövetség ellen

Volner az LMP-ről: Nem hagyom, hogy egy oszló hullával fogjon össze a Jobbik!

 

Forrnak az indulatok a Jobbikban. Volner János országgyűlési képviselő, Zágráb Nándor és dr Ábrahám Tibor László harcostársa teljesen bepörgött azon, hogy a liberális elveket valló LMP-vel óhajt a pártvezetés szövetkezni.

 

Érdekes, mert Nagykőrösön kevésbé finnyáskodik Volner, ott teljesen megfelelő szövetségese a volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő, dr Ábrahám Tibor László, aki a mai napig teljesen liberális elveket vall a Jobb Nagykőrösért Egyesület elnökeként.

 

Lehet, hogy a pénz nagy úr, és a mecénás hírében álló Ábrahám így Nagykőrösön képes volt Volner elvbarátja lenni? Minden esetre még az is lehet, hogy Volner Jánost, aki a minap barátjának nevezte Zágrábot, kizárják a Jobbikból... Akkor viszont Zágráb is " elesik " ? Minden megeshet, a dolgok jelenlegi állása szerint. 

 

Íme, a mai MTI hír Volnerről és munkásságáról:

A párt elnökségének feloszlatását és tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte Volner János, a Jobbik alelnöke. A politikus meg akarja akadályozni, hogy a párt balra tolódjon.

 

Volner János a párt választókerületi elnökeinek és szervezőinek címzett levélben azt írta, hogy a Jobbikban most zajló folyamatoknak az égvilágon semmi közük nincs az általa által is támogatott néppártosodáshoz, ahogyan a hétvégi kongresszuson elfogadott kiáltványhoz sem. A levél tartalmát a Figyelő internetes oldala ismertette, annak valódiságát a politikus az Indexnekmegerősítette.

 

A Jobbik elnöke és elnökhelyettese minden eddiginél erősebb szövetséget kíván kötni az önmagát alapító nyilatkozata szerint liberális, balközép pártként meghatározó, aktuálisan az önfelszámolás útján haladó LMP-vel - veti fel a politikus, aki szerint ezzel a szövetséggel immár nyíltan felvállalva létrejönne a Jobbik balliberális oldallal történő összeborulása. És ez még csak a kezdet - idézi a portál a Volner Jánosnak tulajdonított levelet, amelyben az alelnök úgy fogalmaz: számára ez teljességgel elfogadhatatlan. "Mi lesz így a nemzeti értékrendünkkel, az eredeti céljainkkal?" - teszi fel a kérdést.

Az alelnök a pártvezetés szemére veti azt is, hogy "a szabadkőműves spekuláns, Soros György" szervezeteivel és a DK-val szövetkezik.

Volner János úgy értékeli,

a Jobbik katasztrofális állapotban van:

a tagság jelentős része kilépett, polgármestereinek fele, sok önkormányzati képviselője távozott, "elüldözték" a párt legnépszerűbb női politikusát, Dúró Dórát és "rengeteg értékes embert", "eközben a Jobbikon belül gátlástalan eszközökkel folyik a kiszorítósdi". Volner szerint őt például többen is folyamatosan, a legaljasabb eszközökkel "nyírják", amiért nem hajlandó elfogadni a nemzeti politizálás feladását és ellenzi a baloldallal összeborulást.

 
 

"Bocsánat, de én nem kurvának álltam! A Nemzet ügyeiben nincs és nem is lehet alku!" - fogalmaz a Figyelő által idézett levélben a politikus, aki szerint a parlamenti frakció hitehagyott, csakúgy, mint a párt vezetői, hiszen Vona Gábor és Gyöngyösi Márton is arról beszélt egy-egy interjúban, hogy teljesen reménytelennek látja a Fidesz leváltását.

A jelenlegi, karakterét vesztett politikánkkal már csak biodíszlet leszünk a Fidesz rendszerében, nem csodálkozhatunk tehát, hogy a tehetetlen és ordítóan kormányképtelen ellenzék miatt megerősödött az ellenzékváltó hangulat - írta a Figyelő szerint Volner János.

A politikus azt mondta az Indexnek, hogy neki esze ágában sincs távozni. A párt legtöbb szavazattal támogatott alelnökeként

kezdeményezte az elnökség feloszlatását, és elkezdi szervezni a rendkívüli tisztújító kongresszust.

Mint közölte, maga állna a párt élére, vagyis vállalja az elnökjelöltséget a tisztújító kongresszuson.

A párt azt közölte, hogy parlamenti képviselőcsoport péntek délután rendkívüli frakcióülést tart, amely után tájékoztatást ad.

A bíróságra várnak
A bíróság internetes nyilvántartása alapján nem Sneider Tamás, hanem Vona Gábor a Jobbik elnöke - írta a Magyar Idők. Jakab Péter, a párt szóvivője az InfoRádiónak azt mondta: a Jobbikot Sneider Tamás vezeti, a tisztújító kongresszus dokumentumait május 28-án nyújtották be a Fővárosi Törvényszéknek. Hiánypótlást kértek, amit a párt teljesített is augusztusban, és továbbra is arra várnak, hogy átvezessék a változtatásokat a hivatalos dokumentumokba. A szóvivő nem tudja, hogy ez miért nem történt meg eddig.