Kifosztotta a beteget és a halottat a nagykőrösi mentőápoló, N. István

Védekezésre képtelen illetve a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntett és más bűncselekmény  elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Nagykőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya N. István 27 éves nagykőrösi lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi, megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017. augusztus 30-án egy kocséri közterületről a sértettet sérülései, és zavart állapota miatt a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézetébe szállította, mint mentőápoló. A szállítás során a mentőautóban a sértett nadrágzsebéből eltulajdonította annak tárcáját a benne lévő 200.000,- Ft készpénzzel együtt. Továbbá mentőápolóként 2017. november 27-én – halálesetnél történő intézkedése során – az elhalálozott személy lakásának szobájából, alkalmi lopás módszerével 131.500,- Ft készpénzt tulajdonított el.

A Nagykőrösi  Rendőrkapitányság kifosztás bűntettének és kisebb értékre elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt N. István ellen befejezte a nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Nagykőrösi Járási Ügyészségnek.

 

 

Címke: