Kalocsa ovisok a Toldi iskolában

Egy közösség életében az együtt megélt programok, a mindennapoktól eltérő élmények fontos szerepet kapnak. A készülődés, a részvétel, majd a hetekig, vagy tovább tartó visszaemlékezések erősítik az összetartozás érzését.

A Nagykőrösi Városi Óvoda Kalocsa Balázs Tagóvodájának Méhecske csoportos gyermekei is sokáig készülődtek arra a különleges napra, amit a Toldi iskola biztosított számunkra.

Szülői segítséggel meglátogattuk az iskola pékműhelyét és megismerkedtünk az ott folyó munkával.

A fehér pólók már hetekkel az indulás előtt az óvoda öltözőszekrényeiben pihentek. A hosszú sétát még a legkisebbek is kitartóan és hősiesen viselték.

Megérkezésünk után Turi Tibor tanár úr bemutatta a különböző gépeket, eszközöket, miközben megfigyelhették a dagasztás, nyújtás, sütés folyamatát.

Az iskola tanulóinak segítségével mindenki készíthetett péksüteményeket, briósokat, fonott kalácsokat.

Míg keltek és sültek a kalácsok hozzáláthattak a kókuszgolyók gömbölyítéséhez, amit azután az ebédlőben tea mellett elfogyaszthattak.

Az óvodába fáradtan ugyan, de vidáman, tele élményekkel értünk vissza. Az ebéd utáni meleg kalács majszolása közben már a következő látogatást tervezgették.

A csoport nevében szeretném megköszönni Kisné Rózsa Ibolya igazgatónőnek, Szendrei Éva, Turi Tibor és Oravecz Anett pedagógusoknak hozzájárulásukat és segítségüket, hogy a gyerekeknek tartalmas és emlékezetes élményt nyújtottak.