JUDO TÖBB FRONTON

Fárasztó hétvégén vannak túl a Kőrös Judo SE versenyzői, hiszen az elmúlt szombaton az ifjúsági csapatbajnokságon, majd vasárnap a felnőtt II. osztályú országos bajnokságon vettek részt. Szerencsére most nem kellett sokat utazni, hiszen mindkét verseny helyszíne a Ceglédi Judo Központ volt. Az ifjúsági korosztály csapat versenyén a kőrösiek egy fiú és egy lány csapattal szerepeltek.

 

 

Sajnos nem sok esély volt a jó szereplésre hiszen mindkét csapatban volt kettő-kettő lyukas súlycsoport, így eleve hátránnyal léptek szőnyegre. A fiú csapat két vereséggel helyezetlenül zárt, míg a lány csapat az öt indulót felvonultató mezőnyben négy vereséggel az ötödik helyen fejezte be a napot. A nem túl jó számszerű eredmények mellett pozitívuma volt a napnak, hogy mindenki oda tette magát a csapatért, szép és küzdelmes mérkőzéseket vívtak. További pozitívumként volt említhető, hogy az egyesület, hogy az egyesület abba a szűk rétegbe tartozik amely képes volt mindkét nemben csapatot kiállítani. A lány csapat tagjai voltak: Csörgő Dorina, Horváth Luca, Lipótzy Eszter, Hajdú Eszter, Gál Erzsébet, Godó Zsófi. Az egyrészt még csak serdülőkből álló csapat tagjai voltak: Farkas Tamás, Kornyik Máté, Bodzsár Béla, Fehér Benedek, Fehér Erik, Balog Gergő, Danka Dániel, Kapás Gábor, Molnár Szabolcs és Bagó Balázs. Másnap az igen erős felnőtt mezőnyben is szépen helyt álltak az ifikből és juniorokból álló nagykőrösi versenyzők. Kochan József remek ellenfeleket magabiztosan legyőzve szerezte meg a bajnoki címet. Godó Zsófi, Hajdú Eszter és Soós Szabolcs szintén remek versenyzéssel a dobogó harmadik fokára állhattak fel. Budai Zsolt a hetedik helyen végzett.

 

 

A látottak alapján több érem is benne maradt a csapatban. Bár Soós Norbert, Danka Dániel, Balog Ádám és Kapás Gábor helyezetlenül zártak, mindannyian olyan kiélezett mérkőzéseken szenvedtek vereséget, melyekben igen csak benne volt a győzelem lehetősége is. Ehhez a jó mezőnyhöz kicsit több rutin kell még és akkor jönni fognak az eredmények a számukra is természetesen a további megfelelő edzésmunka elvégzése mellett. A következő hétvége szabad lesz, a négy napos ünnepi hétvégén nincs verseny viszont ebben az időben rendezik meg Győrben az U23-as korosztály Európa Bajnokságát. Megkezdődtek a judo tanfolyamok, az egyesület két helyszínen is várja az érdeklődőket. A Kossuth Lajos Álalános Iskola edzőtermében elsősorban az alsó tagozatos és még óvodás kicsiket várják hétfőnként és szerdánként 16 órától, míg a korosztálytól független judo tanfolyamra minden nap lehet jelentkezni a Kinizsi Sportcentrum küzdő termében 18 órától edzés időben.

 

 

                                                                                KŐRÖS JUDO SE

        

 

Címke: