JUDO: ORSZÁGOS DIÁKOLIMPIA NAGYKŐRÖSÖN

A december végi lazítás után januártól ismét gőzerővel és remélhetőleg újult erővel vágnak neki az új esztendőnek a Kőrös Judo SE sportolói.

 

Bár a 2018-as évet nem zárta rosszul az egyesület, mégis némi kis visszaesés volt tapasztalható a számszerű eredmények alapján. A Magyar Judo Szövetség hazai versenyeinek összesítése alapján – az egyébként rendkívül előkelő – 11. helyen zárt az egyesület, amely a 2017. évi 9. helyezéshez képest gyengébb eredmény. Talán betudható ez annak is, hogy az egyesület legjobb versenyzőit szerencsétlen sérüléshullám sújtotta az első félévben, ezét sokan nem tudtak szőnyegre állni a fontos pontszerző versenyeken. Az elmúlt év utolsó hónapja egyébként a csapatbajnokságok ideje volt. A juniorok nagyon szépen oda tették magukat. A kissé foghíjas lánycsapat történelmet írt mivel bronzérmével megszerezte az egyesület első csapatbajnoki érmét. A fiúk az ötödik helyen zártak remek mérkőzésekkel. A felnőtt csapatbajnokságon gyakorlatilag szintén a juniorok álltak szőnyegre a férfiak között két csapattal, míg a lányok egy csapattal versengtek. A lányok az ötödik helyen végeztek a felnőtt I. osztályban, míg a férfiak első csapata a II. osztályban a hetedik, a második csapat a III. osztályban a kilencedik helyen végzett. Ezeket az eredményeket az egyesület saját erőből érte el, a birkózóktól kölcsön kért Szuda Péter kivételével egyetlen idegenlégiós sem volt a csapatokban. Minden szőnyegre lépőt dicséret és köszönet illet a tisztes helytállásért. A január első hetei alapozással telnek, elsősorban a kondicionális és fizikai állapot fejlesztése a fő feladat az edzések során.

 

Emellett komoly feladatok várnak az egyesület közösségére, hiszen februárban két versenyt is rendez az egyesület, melyekhez minden segítséget igénybe kell venni. Így február 2-án Nagykőrös ad helyet a fiú Serdülő ,,B” Országos Diákolimpiának, míg február 16-án a hagyományos Kőrös Kupa diák és serdülő nemzetközi verseny, február 17-én pedig a 10 év alattiak játékos vetélkedője kerül lebonyolítása. Tehát február elején Nagykőrösre érkezik az ország utánpótlása, ezért az egyesület arra kér minden sportszerető nagykőrösit, hogy segítsen a két rangos sportesemény lebonyolításban, melyhez bármi féle segítséget vagy felajánlást nagyon szívesen fogadnak a szervezők.

 

                                                                                               KŐRÖS JUDO SE

 

     

 

Címke: