JUDO: KORNYIK MÁTÉ DIÁKOLIMPIAI BAJNOK

Igen távoli helyszínen Vásárosnaményban rendezték meg a serdülő ,,A” korosztály 2018/19 évi országos diákolimpiai döntőjét melyen a Kőrös Judo SE versenyzői ismét igen foghíjasan léptek szőnyegre.

 

Ebből a korosztályból is többen is többen apró sérülésekkel, betegségekkel bajlódnak. A nagykőrösiek így is szépen szerepeltek. Az egyik legsűrűbb súlycsoportban Kornyik Máté három remek mérkőzéssel verekedte magát a döntőbe, ahol kiválóan képzett ellenfele ellen is nyert, így a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Máté az Arany János Református Gimnázium 7. osztályos tanulója tanulója, testnevelője Palainé Zubány Anna. Győzelmének értékét növeli, hogy az utóbbi időben Ő is azok közé tartozott, akik edzésmunkája betegség, sérülés miatt, nem a legmegfelelőbb volt, de igen rutinosan oldotta meg a feladatokat. Kellemes meglepetés volt Tohai Lilla versenyzése, aki szintén a döntőbe verekedte magát, de ott sajnos alul maradt képzettebb ellenfelével szemben így ezüstérmet akasztottak a nyakában. 

 

Szintén a lányok között bronzérmet szerzett Bagó Boglárka, aki ebben az évben már egy másik súlycsoportban versenyzik, és remekül kezdi felvenni a kisebb súlyúak pörgősebb ritmusát. Érem esélyesként indult Budai Gábor is, de sajnos az első mérkőzésén nem szándékosan egy szabálytalan technikát alkalmazott, mely miatt leléptették. Legyőzője vereséget szenvedett így nem került a vigaszágra. Pavolek Dorka és Károly Petra az igen népes 52 kg-os súlycsoportban versenyzett, sajnos kiélezett mérkőzésen mindketten vereséget szenvedtek és helyezetlenül végeztek.  Kovács Péternek sem jött ki a lépés, Ő két gyors vereséggel búcsúzott. A nagykőrösi gárda az éremtáblázat hatodik helyén végzett a megszerzett három éremmel.  A versenyzők számára egy szabad hétvége következik. Az egyesület híreihez tartozik még, hogy Kochan József a felnőtt válogatottal egyesületi költségen a csehországi Nymburg városában edzőtáborozik. Mivel közeleg az adóbevallás ideje az egyesület arra kéri szimpatizánsait, hogy aki teheti támogassa adója egy százalékával. Adószám: 18677241-1-13

 

                                                                                  KŐRÖS JUDO SE   

 

Címke: