JUDO: BAJNOKI ÉRMEK ÉS HELYEZÉSEK

Az elmúlt két hétvégén ismét több fronton is helyt álltak a Kőrös Judo SE korosztályos versenyzői. Az erős mezőnyökben szereplésük igen vegyes képet mutatott, a különböző versenyeken többen is csak hajszállal csúsztak le a dobogóról. Viszont ez nem csak a szerencse hiányának köszönhető mivel a tapasztaltak alapján ismét csak megállapítható, hogy az igazán eredményes szerepléshez minőségi edzésmunkát kell elvégezni a szürke és fárasztó hétköznapokban is.

 

Az ifjúsági ,,B” korcsoport számára Cegléden rendezték meg az országos bajnokságot, ahol a végső győzelemre is igen esélyes egyedül Horváth Lucának sikerült egy bronzérmet öszekalapálnia. Budai Gábor, Farkas Tamás, Kovács Nóra, Fehér Benedek, Kovács Péter – bár igen jó mérkőzéseket vívtak, de helyezetlenül végeztek. Egy hét múlva Kecskeméten rendezték a diák ,,A” és ,,B” korosztály számára az országos bajnokságot. Ezen a fontos versenyen is csak egy érmet sikerült szerezni még pedig Zsarnai Zsolt révén, aki szintén bronzérmet szerzett. Kovács Ádám, Török Csaba, Ragó Noémi a pontszerző hetedik helyen végeztek. Másnap a serdülő és ifjúsági korosztály részére rendezett Zsoldos Zsolt emlékversenyen a következő eredmények születtek. Aranyérmes lett a kőrösiek közül egyedüliként serdülő korosztályban Bagó Boglárka. Ezüstérmes lett M. Kiss József, míg Farkas Tamás, Budai Gábor és Kovács Péter bronzérmet szerzett.

 

Kovács Donát hetedik helyezést ért el. Ifjúsági korosztályban Bagó Boglárka, Kovács Nóra és Budai Gábor második helyezést, Horváth Luca, Farkas Tamás harmadik helyezést, míg Fehér Erik ötödik, kovács Péter a hetedik helyen zárt. A nagykőrösiek az egyéni eredmények alapján összesített csapatversenyben a hetedik helyen végeztek. Az előttünk álló hétvégén is nagyon fontos versenyek következnek. Az ifjúsági korcsoport számára az országos csapatbajnokság következik Cegléden, ahol a tervek szerint egy fiú és egy lánycsapattal tudnak szőnyegre lépni az egyesület versenyzői ha mindenki vállalja a szereplést. Másnap Pápán rendezik a felnőtt II. Osztályú országos bajnokságot, itt szintén a fiatalok mutathatják meg mire képesek a felnőtt mezőnyben.  Az egyesület továbbra is szeretettel várja a sportág iránt érdeklődőket a tanévkezdéssel egyidejűleg indult tanfolyamaira. A Kinizsi Sportcentrumban a hét minden napján lehet jelentkezni 18 órától, míg a Kossuth Lajos Általános Iskolában minden hétfőn és szerdán 16 órától várják a gyerekeket.

 

                                                                                                                                  KŐRÖS JUDO SE       

 

 

Címke: