Jók a nagykőrösi rendőrségi mutatók

A májusi szakbizottsági ülésen részt vett Ambrus Zoltán ezredes, a Nagykőrösi Rendőrkapitányság vezetője, aki a rendőrség tavaly végzett munkájával kapcsolatban kiemelte, hogy összességében az ismertté vált bűncselekmények száma folyamatosan csökken. Több közterületen elkövetett bűncselekmény volt 2018-ban, mint az előző évben. Gyakoribb volt a szórakozóhelyek környékén ittasan elkövetett utcai verekedés, és az otthoni konfliktusok utcai lerendezése.


A rendőrkapitány kiemelte, hogy ők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lakosság biztonságérzetét növeljék, így nagy hangsúlyt fektetnek a megelőzésre is, ennek köszönhető, hogy a felderítés jó szinten van, 70 %-os az eredményességi mutató. Ambrus Zoltán elmondta, hogy az elmúlt időszakban nagy volt a fluktuáció a kapitányságon, mert a rendőrök sok esetben kérték áthelyezésüket más kapitányságok területére. A Bűnügyi Osztály szakemberállománya 60 %-ban kicserélődött.


„Mindezek ellenére azt tudom nyugodt szívvel ígérni, hogy idén sem leszünk rosszabbak, mint a tavalyi évben! Azt gondolom, hogy a nagykőrösi önkormányzat- polgárőrség- mezőőrök- bíróság- ügyészség- rendőrség együttműködése példaértékű, és ez mindenképpen átsegít bennünket a nehézségeken. „- mondta el Ambrus Zoltán ezredes.


A Nagykőrösi Rendőrkapitányság szakmai beszámolóját Nagykőrös Város Önkormányzat Jogi, Gazdasági és Közbeszerzési Bizottsága egyhangú igen szavazattal fogadta el.

 

Lőrinczy Veronika