JÓ ÚTON JÁRNAK: Dobogóra állhattak a Nagykőrösi Kinizsi FC játékosai

A Nagykőrösi Kinizsi FC első-és második számú felnőtt csapata egyaránt bronzérmet szerzett saját csoportjában, a 2017/2018-as bajnokságban. Ebből az alkalomból készítettünk interjút Sohajda Márkkal, a Nagykőrösi Kinizsi FC elnökével, aki tavaly vette át egy új vezetőséggel a szervezést, irányítást.

ÖH.: „BAJBAN VAN A NAGYKŐRÖSI KINIZSI” – ezzel a címmel jelent meg egy cikk 2017 áprilisában, a Heti Hírek újságban. Csattanós választ adott a Kinizsi és az új vezetőség az előzetes kritikákra?

Sohajda Márk: Azt gondolom, hogy igen. Tény, hogy nehéz időszakban vettük át a Nagykőrösi Kinizsi FC vezetését. Mindössze hét játékos volt az elsőszámú keretben és még az sem volt biztos, hogy bennmarad a csapat a Pest megyei első osztályban. Nem voltak tehát a legjobbak a kilátások, de tavaly nyár óta csak olyan embereket sikerült a klub kötelékéhez hozni, akik a sikert és az előrelépést akarták az egyesületnél. Közös a cél, „közös a hajó”, amit együtt húztunk, egy irányba, így valósulhatott meg ez a remek idény.

ÖH: Harmadik helyet érte el mindkét felnőtt csapat. Hogyan értékeled a csapat és a játékosok teljesítményét, mi volt a siker kulcsa?

Sohajda Márk: A legfontosabb a „sikeredző” megtalálása volt. Halgas István személyében a bajnokság legfiatalabb vezetőedzője érkezett Nagykőrösre, aki hihetetlen energiával vetette bele magát a munkába. Pillanatok alatt pozitív miliőt hozott az öltözőbe és a tiszteletet is nagyon hamar kivívta. Együtt, teljesen új keretet kellett építeni az első számú csapatnál. Szerencsére sikerült nagyon jó sportembereket találni, akik bőven túlteljesítették az előzetesen elvártakat. Remek közösség alakult ki, ami egyben a siker kulcsa is volt. Úgy gondolom, minden egyes játékos ténylegesen a legjobbját is megmutatta az idényben, azonban a játékosok az év végén látták, ha még egy kicsi munkát hozzá tesznek, még a legfényesebb érem se lett volna elérhetetlen! A kettes csapat Kőműves Csaba játékosedző irányításával is előrelépett és újra –a tavalyi évvel ellentétben- dobogóra állhatott. Az ő eredményük azért is kiemelendő, hiszen szinte csak nagykőrösi focista alkotja a csapatot.    Teljes interjú, folytatás az Önkormányzati Hírek e heti nyomtatott lapszámában!

 

Címke: