Jó lenne, ha Suba Lajos végre elmenne a kőrösi múzeumba, ha már Ujhelyi hazaáruló István fórumára hazarohant....

Az egykori MSZMP tag, később a Nagykőrösi Arany János Református Gimnázium igazgatója mostanában nyugdíjas éveit azzal tölti, hogy mindenféle mondvacsinált okkal beleköt a város fejlesztéseibe. Az Arany János Társaság elnökeként pedig lennének bokros teendői.

Így például szerencsés lett volna, ha az Arany János Muzeális Gyűjtemény nagyszabású felújítását követően elment volna a megnyitó ünnepségre, melyre kapott is meghívót. Suba Lajos október 2 óta nem ment el az intézménybe, mert állítólag nem ér rá.

Ez elég érdekes, hiszen Suba Lajos elment Ujhelyi István MSZP-s EP képviselő fórumára, ahol gyakorlatilag a hazaáruló, a Sargentini jelentést elfogadó Ujhelyi Istvánnal értett egyet. Bár, ezen MSZMP-s múltja után nem igazán lehet csodálkozni.

 

Sőt, mi több interjút adott Zágráb Nándor politikai szélhámosnak, aki jelenleg a Jobbik nagykőrösi elnöke. Suba Lajosnak igen egyszerű kérdéseket tettem fel facebookos oldalán, melyekre nem kaptam érdemi választ. Szerettem volna megtudni, hogy miért nem ment el a megnyitóra. ( Azt mondta, ehhez semmi közöm.)

Szerettem volna megtudni, hogy amikor a Balatonról Ujhelyi miatt hazarohant, akkor miért nem szánt rá egy kis időt, hogy végre megnézze a múzeumot. Suba Lajos már a saját maga által elnökölt Arany János Társaság rendezvényein sem jelenik meg. Weboldalukon az utolsó rendezvénymeghívó nyári volt, pedig azóta voltak jeles események.

 

Úgy tűnik hát, hogy Suba Lajos nem foglalkozik egyesületével, de arra a weboldalon megkéri a tagokat, hogy a tagdíjakat fizessék be. Lelopja az Önkormányzati Hírek eseménymeghívóját, és sajátjaként, forrásmegjelölés nélkül terjeszti facebook oldalán, miközben mindennek elhordja ezt a lapot.

 

Suba Lajosnak az volt a legnagyobb baja a Hősök terével, mikor azt felújították, hogy a nyilvános illemhelyet tuti megszüntetik ( ami egyébként zárva volt sokáig ), és reszketett, hogy azt nem teszik vissza. Aztán visszakerült a megújult illemhely. Az volt vele a baja, hogy miért olyan pasztellzöld az épület színe. Az egyébként gyönyörűre sikeredett Arany Jánost és családját ábrázoló szoborkompozícióra azt mondta, hogy az fordítva van, mint a fényképen... Azt reklamálja, hogy miért nincsen Arany János kezében a botja.

 

Nos, kedves Suba Lajos, azért nincsen, mert félő, hogy azt letörik. Mint ahogyan a Nagy Tanári Kar egyik alakjának a gombját, amit oly nagyon hiányol és reklamál. 

 

Ön minden fejlesztést leszól, mindenben csakis a hibát keresi. A múzeummal kapcsolatban, bár még ott sem járt, mindenféle rosszat ír és feltételez.

 

A város nagyléptékű fejlesztéseit kritizálja. Közben egy hazaáruló rendezvényére elmegy, a múzeumba nem.

Kérve kérem Suba úr, foglalkozzon a társaságával, ne velem, ha kérdezni merek, és próbáljon meg végre valamit építeni, ne csak rombolni akarjon!

Ha valóban tenni akar Nagykőrösért, akkor NE a Balatonról írogasson nekem címzett személyeskedő sorokat, hanem jöjjön haza, menjen el a múzeumba végre, és próbálja meg kijárni az alkotónál azt, hogy az Ön által oly nagyon hiányolt, letört gomb visszakerüljön a Nagy Tanári Kar egyik alakjának a kabátjára! Azaz, találja meg végre megint önmagát, és a gombot a kabáthoz, hirdessen összefogást gomb ügyben, és ne acsarkodjon, romboljon! 

 

Köszönettel: Lőrinczy Veronika főszerkesztő

A képen Suba Lajos, amikor még örült a fejlődésnek, cikk erről IDE kattintva