Jakab Pétert támogatta Zágráb: MEGBUKOTT

Nagyon úgy fest, hogy akit Zágráb Nándor helyi Jobbik elnök, és Ábrahám Tibor, a Jobb Nagykőrösért Egyesület elnöke támogat, az hamarosan tutira megbukik! Ők voltak azok, akik támogatták Volner Jánost, nem csak országgyűlési képviselő -jelöltként, hanem belügyminiszterként is szívesen látták volna. Volner csúfosan elbukott a választáson, és ki is lépett a Jobbikból.

 

A Zágráb- Ábrahám páros Ábrahám Editet támogatta 5 évvel ezelőtt Nagykőrösön polgármester- jelöltként, aki elbukta a választásokat, utána települési önkormányzati képviselőként is megbukott, helyét a testületben Zágráb Nándor vette át.  Sorolhatnánk még azok sorát, akik Zágrábbal buktak, de talán elég ez a két példa. Most Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési frakcióvezetője mellé állt oda Zágráb Nándor, és támogatta abban, hogy belőle Jobbik elnök legyen.

 


 

Jakab elbukta ezt a kezdeményezést. Önjelöltként szeretett volna országos elnök lenni, ám a választmány egészen másképpen döntött. NEM lesz az idén semmiféle tisztújítás. Meglehetősen rossz ómennek tűnik tehát az, ha valaki mellé Zágráb Nándor odaáll, a bukás szinte garantált.

 

Lőrinczy Veronika

 

Mai országos hír erről:


A Jobbik közleményben tudatta, hogy a párt elhalasztja, és jövőre tartja meg tisztújító kongresszusát. A Jobbik keddi országos választmányi ülésén a küldöttek nem támogatták az újonnan megválasztandó Országos Elnökség mandátumának két és félévre hosszabbítását, hogy az a 2022-es országgyűlési választások után járjon le. Mivel Jakab Péter elnökjelölt a jelöltség elvállalását előzetesen ehhez az alapszabály-módosításhoz kötötte, így ígéretét betartva visszalépett az elnökjelöltségtől.


Az Országos Választmány ezért jelentős többséggel felkérte az Országos Elnökséget, hogy vonja vissza a tisztújító kongresszus kiírását és töltse ki az eredeti, 2020 májusáig szóló mandátumát. Az Országos Elnökség a Választmány kérését elfogadta, így a Jobbik jövő év tavaszán tartja meg rendes tisztújító kongresszusát.