„Generációváltás” az idén nagykorú KOZMA AUTÓSISKOLÁBAN

Talán nincs is olyan nagykőrösi család, amelynek valamelyik tagja nem a Kozma Autósiskolában szerezte volna meg jogosítványát. Ezt tényként állíthatjuk, mert Kozma Győző 2000 óta sikeresen működteti ezt az oktatási intézményt, és ez idő alatt évente átlagban 450 diák szerzett náluk jogsit, ami azt jelenti, hogy több, mint 8000 tanulójuk volt, most összesen öt oktatóval dolgoznak. Büszke is erre Kozma Győző, az alapító, vezető, és azt mondja idén, 2018-ban lett nagykorú, azaz 18 éves a Kozma Autósiskola.

 

Talán ennek apropóján is pontosan idén kezdett el nála dolgozni fia, ifjabb Kozma Győző, aki a várományosa annak, hogy egyszer átadja neki a stafétabotot. Most az ifjabb Kozma is az iskola oktatója lett, bő egy hónapja tanítja a fiatalokat és idősebbeket az autózás és motorozás rejtelmeire.

 

A 25 éves fiatalember azzal is büszkélkedhet, hogy 14 éves kora óta van jogosítványa. Először persze kismotorra szerezte meg, majd 17 évesen autóra. Ő volt Magyarország egyik legfiatalabb kamion sofőre is, aki külön engedéllyel, 18 évesen rótta az utakat, és 3 évig a nemzetközi forgalomban is helyt állt.

 

 

„Nagyon élvezem, hogy oktathatok! Egy hónapja dolgozom apukámnál, és el kell mondanom, hogy ez a munka igen kellemes csalódás volt. Nagyon szeretek az emberekkel bánni, foglalkozni! Alig vártam már ezt a pillanatot, hiszen 24 éves kortól lehet a jogszabályok szerint ma oktató az ember. Minden korosztályt oktatok. Gyermekkorom óta a járművek szerelmese vagyok, azt hiszem ezt örököltem apukámtól.

 

A ranglétrát becsülettel végigjártam a kismotortól a kamionig. Mindig balesetmentesen vezettem. Szeretném átadni másoknak is azt a tudást, melynek a birtokában vagyok, annak érdekében, hogy biztos kézzel, sikerélményekkel ülhessenek volán mögé a nálunk végzettek.„ - mondta el lapunknak ifjabb Kozma Győző.

 

 

Megtudtuk, hogy ma már főként E- Learning módszerrel tanítanak, mert egyre kisebb az igény a tantermi oktatásra. A távoktatás azért remek, mert fizikailag bárhol lehet teszteket gyakorolni, tanulni, a nebulók saját maguk osztják be idejüket. A két Kozma lapunknak elmondta, hogy a tantermi oktatáskor jóval nagyobb volt a hibalehetőség, így elsőre a vizsgázóknak mintegy a fele volt sikeres. Az E- Learning módszerrel viszont 80 %-os az első sikeres vizsga.

Szerkesztőségünk és Olvasóink nevében is sok sikert kívánunk a „generációváltáshoz„ az idén „nagykorúvá„ vált Kozma Autósiskola valamennyi dolgozójának!

Keresse Őket a facebookon és honlapjukon: https://kozmaautosiskola.hu/ , hívja őket akár most: 20-417-6097


Facebook oldaluk IDE kattintva

 

Címke: