Folytatódik a nemzetnek és a családoknak kedvező kormányzás

Az Orbán Viktor kormányfő által említett demográfiai fókuszú kormányzás a nemzetnek és a családoknak kedvező intézkedéseket jelent - erről beszélt Kovács Zoltán kormányszóvivő szerda reggel a TV2 Mokka című műsorában.

 

A kormányszóvivő ugyanakkor megjegyezte: az elmúlt 8 évben is minden politikai cselekedetük mögött ott volt ez a két alapelv. A nemzetben való gondolkodás nyomán a határon túli magyarokra is odafigyeltek. Míg a családokat többek között adópolitikai, otthonteremtési és a gyermekekről szóló döntésekkel igyekeztek segíteni. Kovács Zoltán a politikai irányvonal kapcsán felidézte a miniszterelnök által még korábban felvázolt négy alapelvet. E szerint kiemelt szempont a versenyképesség, hogy a magyar - elsősorban kis- és közepes vállalkozásokat - versenyképessé kell tenni. A második: a munka alapú társadalom, hogy minden magyar embernek legyen munkája.

 

A harmadik szempont a demográfia, és a negyedik az identitás erősítése. Kérdésre válaszolva a kormányszóvivő kiemelte: "egy szó sem igaz abból", hogy az elmúlt nyolc évben nem foglalkoztak az egészségüggyel és az oktatással. Példaként említette, hogy az oktatás rendbetételével kezdték: elindították a pedagógusi életpályamodellt és fejlesztési forrásokat tettek az oktatásba. Kovács Zoltán szintén kérdésre válaszolva elmondta: külföldről számos gratulációt kaptak a kormány választási győzelméhez. Több külföldi kormányfő - köztük Angela Merkel német kancellár - is gratulált. A magyarországi ellenzék részéről viszont ismeretei szerint senki nem gratulált. Kovács Zoltánt arról is kérdezték, kormányszóvivő marad-e, erre azt felelte: ezt a miniszterelnök dönti majd el. mti