Figyelem! A betörő nem nyaral!

A BETÖRŐK ÉS A TOLVAJOK NEM MENNEK SZABADSÁGRA!

Ügyeljünk otthonunk biztonságára!

 

Bár lassan közeledik a nyári szabadságolások vége, a betörők és tolvajok kihasználják még a nyár utolsó lehetőségeit. 

"Alkalom szüli a tolvajt", tartja a mondás, de az alkalmat ne teremtsék meg Önök!

 

Az alábbiakban néhány olyan megoldásra teszünk ajánlást, melyek figyelembevételével elkerülhetik, hogy sértetté váljanak és rossz emlékeik maradjanak erről a nyárról.

 

 

•Amennyiben üdülni megy a család, kérjék meg rokonukat, megbízható szomszédjukat a levélszekrényük rendszeres kiürítésére. A megtelt levélszekrény árulkodó jel lehet a tolvaj számára arról, hogy hosszabb ideje nem tartózkodnak a lakásban. Arra is megkérhetik megbízottjukat, hogy ne csak a virágokat locsolja meg, hanem az utcai függönyöket alkalmanként húzza el, kapcsolja be a rádió,- vagy tévékészülékeket. 

•Ne osszák meg a közösségi oldalakon azt, hogy éppen hol nyaralnak, nehogy ennek ismeretében váljon célponttá az otthonuk!

 

 

•A nyári melegben sokan nyitott ablak mellett alszanak, nappal az ajtókat is nyitva tartják. Értékeik védelme szempontjából nem jelent védelmet a szúnyogháló! 

•Ha napközben otthon tartózkodnak, vagy akár csak rövid időre hagyják el a lakásukat – vendégeiket kísérik ki, vagy éppen ismerőseikkel váltanak pár szót – akkor is mindig zárják be az ajtót!

 

•A kertes házban lakók zárják a kapukat, illetve a ház ajtaját, ablakait, amíg a kert hátsó végében dolgoznak, vagy pihennek! 

•Biztonságtechnikai üzletekben kapható mobil, mozgásérzékelővel ellátott riasztókészülék, amely alkalmazható az udvaron, erkélyen lévő, vagy kempingezés során a sátorban, lakókocsiban elhelyezett értékek védelmére is. A hatósugarába kerülő mozgó tárgyak, személyek jelenlétét hangadással jelzi, használják ezeket!

•Amennyiben strandon, fürdőben töltik szabadidejüket, lehetőség szerint vegyék igénybe az értékmegőrzőt! Abban az esetben. ha nincs, a parton hagyott értékekre felváltva vigyázzanak, soha ne hagyják őrizetlenül táskáikat, csomagjaikat! Figyeljenek egymásra és egymás értékeire, a lopás ezzel megelőzhető!

 

Ingyenesen hívható segélyhívó számok:

104, 105, 107, 112

 

         Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

                                                                               Bűnmegelőzési Osztály                                                                                                                                                                                                                                 

                                                                                                                           

Címke: