Felfüggesztették Volner János párttagságát: Zágrábot is magával rántja?

A politikust pénteken zárta ki a Jobbik frakciója, a párt alelnöke ellen etikai vizsgálat is indult.

A péntek éjszakai elnökségi döntés után szombaton kezdett vizsgálatot Volner János ellen az Etikai Bizottság, ennek idejére felfüggesztették a képviselő párttagságát - mondta a hvg.hu-nak Szabó Gábor pártigazgató. Azt nem tudni, hogy meddig tart az eljárás. Volner János alelnököt pénteken azután zárták ki a képviselőcsoportból, hogy egy (kiszivárgott, a Figyelőben megjelent) körlevélben rendkívüli tisztújítást kezdeményezett, tiltakozva az ellen, hogy a párt vezetése az LMP-vel akar összefogni. Ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy akár a pártelnökséget is átvenné.

Távozott a frakcióból Fülöp Erik és Apáti István (alelnök) is, előbbi a pártból is kilép. Volner jelezte, a mandátumát mindenképp megtartja. Az elmúlt napokban egymást hazugozva üzengetett egymásnak Volner János és a párt vezetése. 

Kép: Balra Ábrahám Tibor volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő, középen Zágráb Nándor politikai szélhámos, még nagykőrösi Jobbik elnök, jobbra Volner János bukott Jobbikos politikus. Azt hirdették magukról, hogy verhetetlen szövetség jött létre.... Eredeti kép forrása: Zágráb Nándor facebook oldala