Fantasztikus sportsiker! Erőemelő Magyar Bajnoka van Nagykőrösnek! Készül a Világbajnokságra!

Április utolsó hét végéjének valószínűleg a legnagyobb nagykőrösi sportsikere az, hogy Szívós Ádám magyar bajnoki címet szerzett RAW Erőemelésben 74 kg-os kategóriában. A szép szereplés azért is kimagasló teljesítmény, mert mindezt új országos fekvenyomó csúccsal érte el. Szerkesztőségünk és Olvasóink nevében is sok szeretettel gratulálunk Szívós Ádámnak, a Marvel Team SE első RAW erőemelő bajnokának, akivel lapunk villáminterjút készített a nagyszerű eredmény apropóján.


Középiskolás korában, 16 évesen kezdett el foglalkozni konditermi edzéssel, ekkor még csak az volt a célja, hogy „ izmosodjon „ és erősödjön. Így kisebb- nagyobb lendülettel elkezdte látogatni az Arany János Református Gimnázium konditermét, osztálytársakkal és barátokkal.

 

„ Ahogy teltek az évek, egyre fontosabbá vált a konditermi edzés az életemben, és mostanra már az életvitelem része lett. Nem is tudnám már sport nélkül elképzelni az életem, hiszen már 7 éves korom óta mindig sportoltam valamit. Versenyszerűen két és fél éve versenyzek, akkor vettem részt az első országos fekvenyomó versenyemen, ahol bronzérmet szereztem. A kezdetektől a Petőfi fitnessben készülök fel a versenyekre. Itt családias hangulatban és segítőkész edzőtársakkal készülhetek fel, akikről elmondhatom, hogy mostanra a barátaim is lettek.

 

Ami a jövőt illeti, egyetlen egy dátum lebeg a szemem előtt, hiszen az a megtiszteltetés ért, hogy eredményeimmel elértem, hogy május 19-én részt vehetek a fekvenyomó Világbajnokságon, a 74 kilogrammos súlycsoportban. Mivel a nemzetközi mezőny nagyon erős, ezért az elsődleges célom a tisztes helytállás és a saját magam elé kitűzött súly teljesítése. Ha ezek sikerülnek, akkor már helyezéstől függetlenül egy elégedett mosollyal az arcomon utazhatok haza a finnországi fekvenyomó világbajnokságról.

 

 

Hosszabb távú terveim közt szerepel, hogy a jövőre nézve igyekszem majd minél több versenyen részt venni. Különösen azért, mert mostanra már nem csak a fekvenyomás, hanem maga az erőemelés minden fajtája is magával ragadott. A hétvégén kiderült, hogy nem is eredménytelenül történt velem mindez. Ami még jobban bizakodásra ad okot a jövőre nézve, az az, hogy az első összetett erőemelő (guggolás, fekvenyomás, felhúzás) versenyem volt.

 

 

A mostani sikeremmel együtt két országos fekvenyomó 3. helyem van, háromszor lettem első fekvenyomásban. Felhúzásban van egy negyedik helyem, és az év legrangosabb hazai versenyén most szereztem az összetett erőemelő első helyet. Mindezek után úgy gondolom, hogy olyan motivációt kaptam, amilyen még sosem volt. Így most nyáron tarthatok egy kis "pihenőt", aztán majd megkezdem a felkészülést az őszi versenyszezonra.

 

Hogy miért is érdemes ezzel a sportággal foglalkozni?

Minden sportágnak megvan a maga szépsége, így az erőemelésnek is. Azt hiszem, hogy az embert már az első pillanattól kezdve magával ragadja, ha van affinitása ehhez a sporthoz. Nagyon felemelő érzés lehet az egyre nagyobb súlyok mozgatása, még akkor is, ha nincsenek valakinek versenyzési szándékai.

 

Ez egy „ amatőr „ sportágnak számít, hiszen szinte mindenki munka mellett „ műveli „ ezt világszerte. Így bárkinek, akinek tehetsége van hozzá normál mennyiségű szabadidő ráfordítása mellett elég szép eredményeket érhet el, ha megfelelő kitartás és a sport iránti alázat párosul mellé. Másrészt, ami még fontos, hogy nem kell és nem is szabad kis gyermekkorban elkezdeni ezt a sportot, más sportágakkal ellenétben. Ha valaki úgy érzi, hogy felnőttfejjel valamiben szeretné kipróbálni magát, vagy versenyezni szeretne, akkor érdemes kipróbálni ezt, mert nagy jó választás lehet.

 

 

Saját tapasztalatom az, hogy annyi elismerést és gratulációt kap az ember, nem csak családtagoktól és barátoktól, hanem ismeretlen emberektől is, ami büszkeséggel tölt el. Nagyon jó érzés, hogy elismerik azt, amit csinálsz és amit elértél. Úgy érzem, hogy mindenki, aki akár csak egy edzést is végig csinált velem már az eredményeim része. Ezek közül volt, akivel hosszabb időn keresztül segítettük és segíteni is fogjuk egymást az edzéseken. Köszönöm nekik, hogy mellettem voltak és mellettem lesznek a jövőben is. Köszönöm Berke Lórántnak is, hiszen az, Ő aki lehetővé tette nekem a versenyzést a Marvelteam sport egyesületnél. És persze végül, de nem utolsó sorban köszönet azoknak, akik gratulációikkal és biztatásukkal arra ösztönöznek, hogy folytassam, amit elkezdtem, és még nagyobb alázattal és erőbedobással hajtsak végre minden edzést és versenyt. amelyen részt veszek. „ – mondta el lapunknak Szívós Ádám

 Ádám eredményei:

Fekvenyomás: 157,5 kg

Felhúzás: 220 kg

Guggolás: 137,5 kg

 

LV

 

Címke: