Ez elképesztő! 20 millió forintot lopott saját édesanyjától és nővérétől a ceglédi férfi

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki édesanyjától és nővérétől csaknem 20 millió forintot lopott el. A bűnügy sértettjei, egy ceglédi asszony és a lánya az összespórolt pénzüket a lakásukban kialakított rejtekhelyen tartották. Tudta ezt a nő fia, a bűnügy gyanúsítottja is.  A gyanúsított azt is tudta, hogy 2018 szeptemberében éppen ennek a lakásnak az eladása folytán a rejtekhelyen jelentős összegű pénz van. A férfi 2018. szeptember végén segített az eladott lakásból kiköltözni a családjának. Pakolás közben megtalálta a pénzt rejtő fém kazettát, és azt a benne lévő közel 20 millió forinttal ellopta. A férfi a pénz egy részét elköltötte, nagyobb részét pedig egy másik fémdobozba tette.

 

 

 

A dobozt annak a háznak a melléképületében, ahol lakott, a téglák közé dugta. A nyomozás során a Ceglédi Rendőrkapitányság nyomozói helyszíni kihallgatást tartottak, ahol a gyanúsított maga mutatta meg az elrejtett pénzt a rendőröknek. Az így megtalált pénzből a sértettek kára túlnyomórészt megtérült.

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a két rendbeli lopás bűntettével gyanúsított férfit. 

A Ceglédi Járásbíróság 2018. november 9-én 2 év, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, és elrendelte a pártfogó felügyeletét. A bíróság ítélete jogerős.

Címke: