Esélyegyenlőségi nap Nagykőrösön

A Mozgáskorlátozottak Közép –Magyarországi Regionális Egyesülete Nagykőrösi Szervezete 2018. szeptember 08 –án  9. 30 órai kezdettel tartotta Esélyegyenlőségi napját. a rendezvényt a Relevé tánccsoport kezdte. A megnyitón köszöntötték Bende Jánosné Nagykőrösi Szervezet vezetője volt a kezdetektől, Krausz Ferenc Nagykőrösi Szervezet titkára, Bunna Kata Váci Egyesület iroda vezetője, Diadalív lakóotthon vezetője, Mohácsi Istvánné Tápiószentmártoni Szervezet titkára.

Mohácsi Istváné tájékoztatója:

Összefogással együtt sok mindent el tudunk érni. Sajnos a szervezetek ellaposodtak sok az idős tag a fiatalok kevesen vannak . A szervezetek vezetői tartsanak ki amíg  a fiatalok be nem kapcsolódnak az egyesület , szervezet munkájába  . A legújabb jogszabály változásokról is tájékoztatót kaptunk .

Bunna Kata tájékoztatója:

A személyes kapcsolat igaz kevés a fiatalok részére ez lehet jó is illetve rossz is de a technológia fejlődik  így nekik nincs még szükségük a személyes találkozásokra beszélgetésekre ezt ók a számítógépen  okos telefonon intézik. A csoportvezetőknek munkájára nagy szükség van hisz ők tudják, kinek mire van szüksége. 2018  májusában  Zrumeczky Dezső Művelődési Ház és Könyvtár Inárcson volt a tisztújitó küldött gyülés ahol a küldöttek megszavazták  Dr,Chikán  Csaba  , és Roszik Csabát társelnöknek .

A megyénkben a következő vezetőket tüntettek ki városukban : Lakatos Györgyné Taksony , Mohácsi Istvánné Tápiószentmárton, Bunna Kata Vác, Bellay Katalin Abony. A kitüntettetnek, gratulálunk és munkájukhoz további sok sikert és egészséget kívánunk.

Nagykőrösi Rendőrkapitányság közlekedési tájékoztatója   hangzott el  A gyalogos a kerékpár és kerekes székes közlekedésről.

Korlátok nélkül mozgáskorlátozott emberek infókommunikációs akadálymentesítésről tájékoztató.

 

 

Zékány Péter , Polyecskó Tibor előadása

2018. február 01 kezdődött a toborzás amely az év végére be fejeződik be.

 

A Mozgáskorlátozottak Egyesületének Országos Szövetsége (MEOSZ) megyénként átlagosan 30, összesen 600 mozgáskorlátozott személynek tud segítséget nyújtani a „Korlátok nélkül –mozgáskorlátozott emberek infókommunikációs akadálymentesítése”című projektje.  A programban   az aktív korú. mozgáskorlátozott emberek vehetnek részt akik a sorstársi  mentorokkal együttműködve a mindennapokban tesztelik azokat a személyre szabott infokommunikációs  eszközöket, amelyek segítségével  önállóan tudnak ügyeket intézni , hozzájárulva ezzel az önrendelkező  élethez. A programban 18 – 65 év közötti mozgáskorlátozott ember jelentkezhet, aki közügyeit szeretné egyedül intézni. Súlyos mozgáskorlátozottak, akik kerekesszékkel közlekednek és tanulnak, dolgoznak, vagy munkát keresnek. A kiválasztás során előnyben részesülnek, akik fogyatékossági támogatásban részesül.  


 


EOSZ hosszú távú célja az, hogy az infó- kommunikációs akadálymentesítés eszközei – az alternatív egerektől az AAK szoftverekig - a jövőben államilag támogatott, alanyi jogon járó gyógyászati eszközöknek minősüljenek, és olyan ismeretek legyenek, mint például a kerekesszék. Célunk az , hogy a projekt révén mint a támogató technológia eszközei, a jövőben a rehabilitáció és az oktatás részévé váljon.

Az előadás végén az Aranynapi műsorokba is bekapcsolódtunk.

Bellay Katalin

Címke: