ELLENZÉKI KAKASVIADAL - KUSTÁR EGYSZER MAJD KÉR VALAMIT?

Két ellenzéki polgármester-jelölt áll rajthoz az október 13-ai választáson. Az egyik Zágráb Nándor helyi Jobbik elnök, (JOBBIK-MSZP-DK-MOMENTUM-LMP-JOBB NAGYKŐRÖSÉRT) aki magát az „összefogás” jelöltjének tekinti, ami logikus, hiszen a gyurcsányista Kökény Gábor és a helyi MSZP elnök, László Ferenc is az ő csapatát „erősíti”. Azt itt kell leszögeznünk, hogy nem függetlenek, nem civilek, kőkeményen elkötelezettek, így fordulhatott elő, hogy 3 volt és jelenlegi (Tornyi Béla, Dénes Dénes, Zágráb Nándor) helyi Jobbik elnök is csatasorba állt.


Zágráb Nándor szeptember 9-ig úgy hihette, ő a nagykőrösi ellenzék jelöltje, ám ekkor a mára már megszűnt Kőrösi Újságos Balla Krisztával oldalán besüvített Kustár Tamás Balázs az éterbe, aki 2014 után szembefordult a Fidesszel, elárulta szavazóit és kilépett a pártból, melynek logójával megnyerte a választást. Annyira azért nem volt „tökös”, hogy ezután a pálfordulás után időközi választáson megméresse magát, inkább végig „ellenzékiskedte” az elmúlt éveket, a végén már együtt koszorúzott a helyi Jobbik elnök  Zágrábbal és a helyi MSZP elnök Lászlóval.

 

Az szinte mellékes, hogy 2015. augusztus 6-án még nem is voltak polgármesteri ambíciói, igen, ezzel a címmel jelent meg vele egy oldal tömény interjú a Kőrösi Újságban, a cím: „Kustár Tamás: Nincsen polgármesteri ambícióm…”. Most hirtelen mégis lett, pedig Zágráb Nándor azt posztolta ki saját facebook oldalán, hogy megállapodtak arról, hogy Kustár nem indul rá. Sőt maga Kustár is azt mondta augusztus 29-ei sajtótájékoztatóján, hogy nem indul el akkor, ha Zágráb Nándor nem lép vissza. Zágráb nem lépett vissza, Kustár erre mégis elindul, így két ellenzéki jelölt lesz október 13-án. Fontos leszögezni, Kustár nem a Fidesz jelöltje, hanem ellenzéki, magát függetlennek megjelölve!


Ha lesz… ugyanis információink szerint egyik este Kustár a helyi MSZP irodában tárgyalt. Hogy miről egyezkedtek, azt nem tudjuk, de elképzelhető egy olyan forgatókönyv, hogy Kustár visszalép a polgármester-jelöltségtől, ha a Jobb Nagykőrösért nem indítja el Kovács Péter Koppányt ellene. Ha ez így van, akkor könnyen úgy tűnhet, hogy Kustár zsarolja az ellenzéki összefogást, hiszen a saját maga által megrendelt és jó sok pénzbe, milliós tételbe kerülő közvélemény-kutatása szerint sincs semmi esélye az ellenzéknek, ha ketten indulnak el a jelenlegi polgármester ellen. Igaz, akkor se sok, ha valamelyik mégis úgy gondolja, visszalép a másik javára. Nem tudjuk mi lesz az ellenzéki roncsderbi, az egymás között pozíciókat osztogató ellenzék cicaharcának vége, azonban annyi biztos, hogy Zágráb szerint Kustár nem lesz tagja a következő képviselő-testületnek, erre enged következtetni, hogy külsős alpolgármesteri hellyel kínálta meg Kustárt.


Elképzelhető, hogy az ellenzéki porondon még átrendeződések és látványos egymás kezébe csapások, színpadiasan megrendezett visszalépések lesznek. Egy biztos, ha valamelyik jelölt visszalép, legyen az Zágráb, vagy Kustár, annak a neve már biztosan ott fog szerepelni a szavazólapon, így mindenki láthatja, hogy cserbenhagyta azt a legalább 300 embert, akinek aláírását begyűjtötte, aki őt ajánlotta.


Egy biztos, az ellenzéktől semmi jóra nem lehet számítani, csak a hatalom megszerzése és a pozíciók szétosztása érdekli őket… 


Képünkön balra Kustár Tamás pusmog a helyi MSZP elnökkel, László Ferenccel egy szeptember 8-i nyilvános rendezvényen. 

BÉKÁ