EGYÜTT SIKERÜLT - ÁTADÓ ÜNNEPSÉG - NAGYKŐRÖSI ANYUKÁK SIKERES ÖSSZEFOGÁSÁVAL AZ ÁLOMBÓL VALÓSÁG LETT

Igazi közösségi összefogással újulhattak meg, válhattak baba-baráttá a nagykőrösi Rendelőintézet földszintjén, a baba-mama és a védőnői szobák.

 

Godó Kata szülő még januárban álmodta meg, hogy a helyiségeket nyugodt, bensőséges, barátságos környezetté varázsolják, olyanná, ahová öröm bemenni, ezzel is elismerve, segítve és megköszönve a Magyarországon Hungarikumnak számító, egyedülálló Védőnői Szolgálat munkáját, éreztetve, hogy milyen nagy szükség van rájuk, hiszen mindig precízen, becsülettel és szeretettel végzik hivatásukat, Nagykőrösön is. A kezdeményezéshez azonnal csatlakozott Ózdi Csilla nagykőrösi pedagógus, szülő, Sáfárné Szűcs Helga, a nagykőrösi Védőnői Szolgálat vezető védőnője, valamint Tankó Ágota főigazgató is az első perctől támogatta és segítette az elképzelést. A folyamat többszöri egyeztetést és átbeszélést követően indulhatott el.

 

Hihetetlen, hogy közel félszáz anyukát mozgósított meg az ötlet, mindenki ott segített, ahol csak tudott. A négy helyiség, plusz a szoptatós helyiség megújítása így a városi anyukák adományaiból, támogatásából valósulhatott meg. Tankó Ágota főigazgató a kórház szakembereit is a rendelkezésükre bocsátotta, akik pl. kifestették a falakat, a szoptatós helyiség ajtóira szellőztetőket szereltek. A felajánlásokon túl mindösszesen kb. 125 ezer forint külön költség keletkezett-tudtuk meg Godó Katától. Az elmúlt hétvégén, április 13-tól április 15-ig közel 30-an, köztük a védőnők is keményen dolgoztak azért, hogy bababaráttá varázsolják a helyiségeket.

 

Külön köszönet a takarítónőknek, hogy a festést követően mindent kitakarítottak, előkészítették a terepet, megkönnyítve ezzel is a munkát. A segítők bútorokat festettek, megújították az ablakokon lévő fóliát, festettek, mázoltak, dekoráltak. A szobák két DVD lejátszóval és két TV-vel is gazdagodtak. Godó Kata lapunknak elmondta: A megújításban nem volt koncepciónk, napról-napra, folyamatában változott mindig az elképzelés. Mindent adományból tettünk össze, ez valóban egy közös munka eredménye, mindenki nagyon lelkes volt és boldog, hogy az álomból valóság lett, fantasztikus, hogy a nagykőrösi szülők így összefogtak egy közös, nemes cél érdekében, hogy ennyien megmozdultak és segítettek. Igazi csapattá váltunk, új ismertségek és barátságok is köttettek. Az ünnepélyes átadóra április 16-án délelőtt került sor. Ózdi Csilla köszöntötte a vendégeket, majd Godó Kata mondta el megható gondolatait.

 

A rendezvényen dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester is beszédet mondott, aki a város képviseletében egy aranyos baba-hintával lepte meg a gyerekeket. Sáfárné Szűcs Helga majd végül Tankó Ágota főigazgató is köszönetüket és örömüket fejezték ki. A nem mindennapi eseményen Szabóné Irházi Zsuzsanna bizottsági elnök is jelen volt. A megnyitón a Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai működtek közre Medvegy Dorka felkészítő pedagógus vezetésével. A szülők és a jelenlévők apró kis kézműves ajándékot is kaptak Radicsné Papp Dóra munkájának köszönhetően. Ezt követően egy megtekintéssel egybekötött szobabemutató séta vette kezdetét, majd szeretet-vendégség keretében süteménnyel, és üdítővel kedveskedtek a szervezők. Jó volt látni, hogy igazi összefogással mi mindenre vagyunk képesek. Forrás: Önkormányzati Hírek, képek: Beretvás Judit

 

IDE kattintva tekinthetők meg az eseményen készült fényképek

Címke: