Dr. Ványi Ambrus életképtelennek és esélytelennek tartja a Zágráb Nándor féle ellenzéki összeborulást, így önállóan indul képviselőnek a 7-es választókerületben

Dr. Ványi Ambrus ügyvéd, a nagykőrösi LMP csoport vezetője augusztus 30-án felvette az ajánló aláírások gyűjtéséhez szükséges íveket a Helyi Választási Irodában. A hetes körzetben szeretne indulni önálló, független jelöltként, mint magánszemély. Dr. Ványi Ambrus lapunknak elmondta, hogy teljesen esélytelennek tartja a Zágráb Nándor féle összefogást, annak ellenére, hogy az LMP logot is használják.

 


„Adott hozzá a megyei területi szervezet engedélyt, hogy önállóan elinduljak. Pártfegyelmit se kapok érte. A Dél- Pest megyei területi szervezet pedig… Mi nagykőrösiek kevesen vagyunk csak. Ott mi elleneztük az együttműködés ezen formáját Zágráb Nándorékkal ami Nagykőrösön van. Azt vallottuk, hogy mindenki maga döntsön helyben az adott településen, hogy hogyan kíván indulni. Ne a központ döntse el, hogy mi legyen. De hát ez van. Erősebbnek kellett volna lenni a pártnak helyben. Az volt a célunk, hogy tudjunk önállók lenni, de nem tudtunk.

 

Szóval mi nem értünk egyet a Zágrábékkal történő indulással, szóval nyugodtan leírhatja, hogy meg leírtam már ezerszer, hogy semmi győzelmi esélyt nem látok ennek az ellenzéki összefogásnak. Nem mintha én győznék, de nem velük szeretnék bukni! Ha már bukni kell, akkor egyedül bukjak! Válogassuk meg, hogy milyen csapattal bukjunk. A hetes körzetben indulok, teljesen mindegy, hogy ki indul ott még, mert ott én voltam gyerek, ott nőttem fel, ismerek ott mindenkit. Ezzel a személyi összetétellel nincs esélye a Zágráb féle ellenzéki összefogásnak! Összemosnak össze nem illő dolgokat. Mint a Hölgyek, ahogyan nem tetszenek felvenni valamilyen színt egy másik színhez! Igyekezni kell, hogy színben menjenek egymáshoz valamennyire. Ugyanígy van az is! Nincs semmi győzelmi esélyük, én így érzem. Mi ezzel az indulásunkkal csak azt akarjuk demonstrálni, hogy a nagykőrösi LMP független ettől a csapattól.”

Lőrinczy Veronika