Dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester: „Gondolják át, hogy milyen döntést hoznak, mert az emberekkel, a választókkal el kell számolniuk és a saját lelkiismeretükkel is majd”

Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testülete határozatban utasította el a Sargentini-jelentést és állt ki Magyarország, a magyar, köztük a nagykőrösi családok védelmében. A név szerinti szavazáson egyértelműen kiderült, hogy kik állnak Magyarország és Nagykőrös oldalán ebben a kérdésben és kik azok, akik más érdekeket szolgálnak.

 

Dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester felszólalása a napirend tárgyalásakor: „Nem tudom, hányan olvasták a Sargentini-jelentést, érdemes lett volna elolvasni. Ez a jelentés ugyanúgy működik, mint ahogy Zágráb Nándor is bedobja, hogy „korrupció”. Ugyanis Sargentini asszony is bedobja, hogy „az emberek úgy érzik, hogy van korrupció”. Az nem derült ki, mi alapján állítja ezt, kikkel beszélt, a felsorolt szervezeteket tartalmazza a jelentés, hogy kikkel egyeztetett, 2 egyetem közölte, hogy őket nem kereste meg senki, tehát nem szolgáltattak adatot. Érdekes megnézni, kik szolgáltattak adatokat: a Magyar Helsinki Bizottság, az Amnesty International, a Freedom House, a Menedék… vagy éppen a Népszabadság. Nem is létezik már. Én kiemelném a 67-es pontot, 2015. szeptembere, nem tudom emlékszik-e rá mindenki, a TV közvetítette is, amikor a határon a migránsok a mi rendőreinket, erre felhívom a figyelmet, kövekkel, égő gumival dobálják és próbálják a kerítést áttörni Röszkénél. A Sargentini-jelentésben hogy szerepel ez az esemény? Így: Ahmed H. ciprusi illetőségű szíriai állampolgárt, aki 2015 szeptemberében segíteni próbálta a Szíriából menekülő családtagjait a szerb-magyar határon való átkelésben”.  Hát, elég érdekes módon érkezett a család, 150 migráns, vagy még több a magyar rendőröket támadja, és a kerítést taszigálja és dobálja kővel. Ez a Sargentini-jelentés, erre olyan büszke az ellenzék. Értem én, hogy a Jobbiknak is például kellemetlen most már, mert a jobboldali értékekkel teljesen szembeszállt és most már teljesen letért arról az útról, de azért ne veszítsük már el azt az alapösvényt, hogy a hazánkat nem kellene elárulni tényleg. Magyarországot meg kell védeni és ne egy Sargentini-jelentés alapján hozzunk döntést, ami teljesen ilyen alapokra van összeállítva. Itt most világosan döntenie kell a képviselő-testület tagjainak is, azzal értek egyet, ami ebben a Sargentini-jelentésben van, hogy ők így érkeznek a családtagjaikkal, hogy a magyar rendőröknek nekitámadnak és ez elfogadható dolog. Nyugodtan mondják akkor azt, ez is egy vélemény és majd elszámolnak a választóikkal jövő ősszel az önkormányzati választásokon. Mindenki nyugodtan elmondhatja a saját véleményét és majd a választók megítélik, vajon ez-e a helyes út, vagy az, hogy megvédjük Magyarországot a migránsoktól. Erről szól a Sargentini-jelentés. Én ajánlom mindenkinek, olvassa el, tele van olyan állításokkal, ami nem így történt teljesen és mendemondákra, pletykákra alapozva vannak megfogalmazva állítások. Azt kérem a képviselő-testület nem FIDESZES képviselőitől, hogy gondolják át, hogy milyen döntést hoznak, mert az emberekkel, a választókkal el kell számolniuk és a saját lelkiismeretükkel is majd.”

A név szerinti szavazáson a Sargentini-jelentést csak a FIDESZ-KDNP frakció tagjai utasították el, az ellenzékiek közül volt, aki nemmel szavazott, voltak, akik tartózkodtak és volt, aki ott ült a teremben, de nem vett részt a szavazásban.

Horváth Tibor, Önkormányzati Hírek