Dr. Ábrahám Tibor László korábbi főszerkesztője értékesítheti tulajdonosként az Index médiafelületeit

A napokban kiderült, hogy Oltyán József, vagyis a vidéki online laphálózatot működtető Regon Média Zrt. feje váratlanul társtulajdonos lett az Index felületeit is értékesítő CEMP-csoportban. Oltyánnak a nagykőrösi médiavilágra is volt befolyása a Heti Aranyeső Kft. ügyvezetőjeként. Ez a cég adta ki korábban az Ábrahám Tibor által tulajdonolt lapot, mely ma Heti Hírek néven fut.

 

Olytán József a Bácsmegye.hu portál főszerkesztője is, és nem régiben „ dr. Ábrahám Tibor kínos végjátéka? „ címen közölt le írást egykori főnökéről. Ebben Oltyán József többek közt ezt írta: „ Dr. Ábrahám Tibor tehát egy üzleti szempontból sikeres életet tudhat máris maga mögött, szép családdal és egy igazán komfortos élettel együtt. Egyvalamiben viszont masszívan sikertelennek bizonyult, az pedig a nagykőrösiek többségének a bizalmának az elnyerése. Pedig e téren igazán széleskörű és nagyon régmúlta visszatekintő munkát végzett dr. Ábrahám, de részsikereken kívül az ideológiai elképzelését a nagykőrösiek többsége egyszerűn nem fogadta el. „ Oltyán József pedig remekül ismeri Dr. Ábrahám Tibort, akiről a szerző azt is megjegyzi, hogy volt SZDSZ-es, és nem érti, hogy „ civilként „ hogyan melegedhetett össze a Jobbikkal.

 

A cikk megírásakor, 2015-ben dr. Ábrahám Tibor még a Kecskeméti Konzervgyár Kft gyárigazgatója volt, és tulajdonosa is. Oltyán írásának megjelenése után nem sokkal az akkor már a 70. életévét betöltött Ábrahámot „ nyugdíjazták, majd később üzletrészét is eladta a vállalatban. Oltyán József, Ábrahám korábbi főszerkesztője, cégvezetője sikeresen dolgozik, ahogyan azt az Index médiafelületeit értékesítő cégben való üzletrész szerzése is bizonyítja.

 

Vajon miért van az, hogy Dr. Ábrahám Tibor korábbi főszerkesztői sikeresen dolgoznak, csak máshol? Jelen cikk szerzője is a Heti Hírek újság főszerkesztője volt. Az igazi törést a 2014-es választások hozták, amikor már képtelen voltam azonosulni az „ álcivil „ hisztivel és azzal, hogy a politikai szélhámos Zágráb Nándor szekerét kezdte el tolni Ábrahám Tibor.

 

Ki is maradtam mind a kampányból, mind az utána következő epizódokból… Belehergelték magukat abba, hogy konzervgyárat építenek Nagykőrösön, egyre jobban felsrófolva a dolgozói létszámot. Azonban ez sem hatott, a választók leszavazták Ábrahámot és csapatát. Miután lánya Ábrahám Edit polgármesterként csúfosan elbukott, olyan tartalmú közleményt adtak ki, melynek a lényege az volt, hogy mivel nem szavaztak rájuk a választók, mégsem építenek Nagykőrösön konzervgyárat.

 

A mai napig igazak Oltyán József fent idézett szavai, mely szerint több, mint fél évszázados munkásság is kevésnek bizonyult arra, hogy Ábrahám élvezze a lakosság bizalmát.

 

A választások óta lánya lemondott az önkormányzati képviselőségről, gyakorlatilag elmenekült a városból. Munkahelye más régióban van, sportoló tanítványait itt hagyva tűnt el a kőrösi porondról. Az Ábrahám család eladta az általuk tulajdonolt szépségszalont. Ábrahám Tibor gyárigazgatósága egy nyugdíjazással ért véget. Sokak szerint azért, mert tulajdonostársai már nem bírták, hogy a munkahelyén is folyamatosan politizál, és ez nem vetett túl jó fényt a vállalatra. A konzervgyárból Ábrahámot kivásárolták, és már a Felügyelőbizottságnak sem tagja.

 

Így múlik el a világ dicsősége? Korábbi főszerkesztői viszont felszabadultan dolgoznak tovább. Nem menekülnek, nem betegszenek bele a sikertelenségbe, hiszen sikeresek tudtak maradni pályájukon.


Lőrinczy Veronika

 

Képünkön Dr. Ábrahám Tibor látható, ahogyan megfenyeget engem... Erről video felvétel is készült.

Címke: